Adata SU650 SSD bozuk mu?

Arkadaşlar RAM'den dolayi yazmiş fakat alakasi yok bence. RAM'den dolayi olsa GPU kullanimi inip çikmazdi. Benim sistemde 2 tane 8 GB RAM var ayni problem devam ediyor ve bizim gibi yaşayan bir sürü kişi de var RX 570 modelinde.

Arkadaşlar RAM'den dolayi yazmiş fakat alakasi yok bence. RAM'den dolayi olsa GPU kullamimi inip çikmazdi. Benim sistemde 2 tane 8 GB RAM var ayni problem devam ediyor ve bizim gibi yaşayan bir sürü kişi de var RX 570 modelinde.

Aslında sorunun bellek kaynaklı olması daha olası. 8 GB bellek günümüz oyun bilgisayarları için yetersiz. GTX 1650'li laptobumda ilk aldığımda 8 GB bellek vardı. Saçma sapan drop yiyordum ve ekran kartı kullanımı düşük kalıyor ve dalgalanıyordu. Bir tane daha 8 GB modül aldım. Performans oyun fark etmeksizin arttı. Hatta kimi oyunda 1.5 katına çıktı performans.

RX 570 ile sorun yaşanmasının çok olmasının nedeni RX570'li hazır sistemlerin hep 8 GB bellek ile satılmasından dolayı. Masaüstü bilgisayarımda RX 470 var ve 16 GB (2x8) bellek ile neredeyse 4 sene oldu hiçbir sorun yaşamadım. RX 570 ise zaten RX 470'in hızlarının yükseltilmiş hali. Yani sorun bellek yükseltmesi ile muhtemelen çözülecektir.

Bu şekilde sorun yaşayıp garantiye yollayanlar genelde sonuç alamadı çünkü ekran kartlarında genelde problem olmuyor. Önerim çift kanal olmak koşuluyla 16 GB (2x8) bellek kullanmak olur.

Ayrıca AMD Ryzen işlemciler ile yüksek frekanslı bellekler kullanmak performansa doğrudan etki edecektir. Eğer imkanınız varsa 3000 Mhz+ belleklere yükseltme yapın.

Aslında sorunun bellek kaynaklı olması daha olası. 8 GB bellek günümüz oyun bilgisayarları için yetersiz. GTX 1650'li laptobumda ilk aldığımda 8 GB bellek vardı. Saçma sapan drop yiyordum ve ekran kartı kullanımı düşük kalıyor ve dalgalanıyordu. Bir tane daha 8 GB modül aldım. Performans oyun fark etmeksizin arttı. Hatta kimi oyunda 1.5 katına çıktı performans.

RX 570 ile sorun yaşanmasının çok olmasının nedeni RX570'li hazır sistemlerin hep 8 GB bellek ile satılmasından dolayı. Masaüstü bilgisayarımda RX 470 var ve 16 GB (2x8) bellek ile neredeyse 4 sene oldu hiçbir sorun yaşamadım. RX 570 ise zaten RX 470'in hızlarının yükseltilmiş hali. Yani sorun bellek yükseltmesi ile muhtemelen çözülecektir.

Bu şekilde sorun yaşayıp garantiye yollayanlar genelde sonuç alamadı çünkü ekran kartlarında genelde problem olmuyor. Önerim çift kanal olmak koşuluyla 16 GB (2x8) bellek kullanmak olur.

Yazdigim gibi benim sistemde 2 tane 8 GB RAM var sonuç ayni yabanci forumlarda da gordum 16 GB RAM ile bu sorunu yaşayanlari.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı