Adblock Korsan Kullanım Sayılmalı mı?

• Konuyu başlatan tugoli
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 153
  • Görüntüleme 10.679
1615802523607.png

Ücretli üyelik getirsinler o zaman makul fiyatlara. Herkes sevdiği yerleri desteklemek için alsın.

Buradaki reklamlar için de bilgisayara geçince adblock kullanacağım. 2-3 liraya kaldırabilsek destek için alırdım.

Buraya Ekşi'den geldim yazarlığı beklememek için. Orada almıştım mesela.

Reklam aşırı rahatsız edici bir şey. Uygulamalar için müşteri sayılırız. Bizi mutlu etme odaklı olmalılar. Keyfim için girdiğim sitede keyfimi bozacak her şeyi kaldırmaya çalışırım. İşin ahlak boyutu, söz konusu reklamsa pek umrumda olmaz.

Devlet memuru gibisiniz yemin ediyorum. Ahlaki - etik yapınız işinize geldiği kadar.

Bazı şeyler ahlaki bazı şeyler değil. Bazı bahaneler pahalı ama ucuz olsun bazı bahaneler ücretli-Makul yaptılar da biz mi almadık?

Rüşvet alıyoruz deseniz tamam :D Azıcık mert olun be :D

Devlet memuru gibisiniz yemin ediyorum.
Onu Google memurları düşünsün. Benim ülkemde ücretli sevis gelene kadar hem Vanced, hem de uBlock kullanacağım ve hakkım.
Benden izinsiz beni izlemeleri de ayrı iş.

Bu arada reklam kavgasından önce Türkçe dersine ihtiyacın var.

Siteler size verdikleri hizmetlerin karşılığını reklam gelirlerinden sağlarken Adblock kullanımı ile torrent, crack oyun indirme farkını anlatabilir misiniz? :D

@bitwise açıklamıştı bu durumu.

Ad Fill Rate diye bir konsept var, reklam geliri uzerine monetize edilmis bir sistem, reklamin son kullaniciya %100 ulasamayacagi kontratiyla bu yola giriyor zaten. Kimi kullanicilar o reklami goruyor, kimisi gormuyor. Hangi kategoriye girersen gir karsiligini veriyorsun, cunku kurum zaten ( az kullanici & sabit ucret ) - (cok kullanici & reklam geliri) arasindaki kumari bu yonde tercih etmis.

Kaldi ki ben urune para verdigimde ne kadar verecegimi ve ne alacagimi biliyorum. Reklamli bir dijital urunde karsima cikacak reklamlari ben secemiyorum ve aslinda icerikten de tam faydalanamamis oluyorum. Korsanda 0 para verip tam icerik alma durumu var. Hic atlamadan reklam izledigini varsayarsak, 15 dakikalik youtube videosuna 25 dakikani vermen gerekecek ve ekstradan verdigin 10 dakikada karsina ne cikacagi konusunda hic bir bilgin yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı