Adblock Korsan Kullanım Sayılmalı mı?

• Konuyu başlatan tugoli
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 153
  • Görüntüleme 10.706
Bu arada izleyici falan pek anlamıyorum sen o reklam engelliyicinin ismini ver bana

İzleyici demek, senin hangi sitelere girdiğini, ne kadar vakit geçirdiğini, nelere tıkladığını, artık seni tanımlamak için ne gerekliyse, onları toplar ve kendi sunucularına iletir.
Mesela Google senin geolokasyonunu falan da öğreniyor.

Bu arada bu izleyiciler nasıl engelleniyor ya? Burada 6 reklam falan engellendi diyor ama 😀.

Reklam yazıyor, ama çoğu izleyici. Yani pek takma.

Aman yarabbi artık serkan is my görl izlerken arada kardeşim yükleme yaptın mı diyen bir de YouTube premiuma 3 ay ücretsiz geçin diyen kankalarım artık yok 😎
Keyfimi kimse bozamaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aman yarabbi artık serkan is my görl izlerken arada kardeşim yükleme yaptın mı diyen bir de YouTube premiuma 3 ay ücretsiz geçin diyen kankalarım artık yok 😎
Keyfimi kimse bozamaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben de artık random atan dayıyı reklamsız şekilde izliyorum.

Zaten kullandığım Yemeksepeti, Getir ve Trendyol'un reklamları yerine başka reklamlar görüyor olsaydım Adblock'a gerek duymazdım, bazen reklamlar yeni çıkan şeyler hakkında bilgi sahibi olmama yarıyor ama bu şekilde kanser etmekten başka işe yaramıyorlar.

Soru: AdBlock Korsan Kullanım Sayılmalı mı?
Cevap: Hayır, çünkü erişmek istediğin içerik ücretsiz.
Ama sitenin gelirine etkisi olur mu diyecek olursan, evet olur ama bu korsan olarak sayılması demek değildir çünkü zaten içeriği ücretsiz olarak sunuyorsun siteden gelir elde etmek site yöneticisinin bileceği şey. Site yöneticisi illa AdBlock kullanılmasını istemiyor ise Anti AdBlock eklentisi veya komutları kullanabilir.

Soru: AdBlock Korsan Kullanım Sayılmalı mı?
Cevap: Hayır, çünkü erişmek istediğin içerik ücretsiz.
Ama sitenin gelirine etkisi olur mu diyecek olursan, evet olur ama bu korsan olarak sayılması demek değildir çünkü zaten içeriği ücretsiz olarak sunuyorsun siteden gelir elde etmek site yöneticisinin bileceği şey. Site yöneticisi illa AdBlock kullanılmasını istemiyor ise Anti AdBlock eklentisi veya komutları kullanabilir.
Onun için üretilmiş filtre listeleri var.

Çok rahat engelleniyor o Anti Adblock komutları, eklentileri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı