TYT netleri tıkandı

kraliyetuyesi

Picopat
Her gün fen denemesi atıyorum. %80'inde 15D 5Y gibi bir sonuç geliyor. Kimyadan toplam 100 tane falan deneme çözdüm. Fizikten de aynı şekilde 70 civarı. Biyolojiden biraz daha az çözdüm. Fakat hiç artmıyor netler. Her branş denemesi sonunda da eksiklerime bakıyorum. Matematikte de aylardır 20'li netlerde takıldım kaldım. Bazen 30 civarı geliyor bazen en kolay sınavda 22-23 net geliyor. Nasıl düzelecek bu durum?

Eksiklerinize sadece soru çözümünden bakıp geçmeniz yeterli değil. Fenden düzenli olarak konu tekrarları yapın, biyolojiden özellikle kendiniz özet çıkarın. Eksiklerinize göre soru bankası taraması yapın o konulardan, soru bankası çözmek ayıp değil denemeye abanmak mantıklı değil netleriniz tıkandığı zaman.

Matematikte dikkat hatasından mı kaçırıyorsunuz soruları yoksa bilgi eksikliğinden mi? Yukarıdaki dediklerim kısmen matematik için de geçerli, konu tekrarı yapmasanız bile soru bankalarından konu taramaları çok çok önemli. Geometriniz ne durumda?

Eksiklerinize sadece soru çözümünden bakıp geçmeniz yeterli değil. Fenden düzenli olarak konu tekrarları yapın, biyolojiden özellikle kendiniz özet çıkarın. Eksiklerinize göre soru bankası taraması yapın o konulardan, soru bankası çözmek ayıp değil denemeye abanmak mantıklı değil netleriniz tıkandığı zaman.

Matematikte dikkat hatasından mı kaçırıyorsunuz soruları yoksa bilgi eksikliğinden mi? Yukarıdaki dediklerim kısmen matematik için de geçerli, konu tekrarı yapmasanız bile soru bankalarından konu taramaları çok çok önemli. Geometriniz ne durumda?

Geometriye yeni yeni başladım sayılır eşkenar üçgene kadar geldim. Matematikte dikkat hatasında çok fazla giden sorum oluyor. Bir de çok zor soru gelirse yapamıyorum.

@kraliyetuyesi geometriye ağırlık verin ve bir süre süresiz çözmeyi deneyin denemelerinizi. Uğraşın sorularla zamanla hızlanacaksınız zaten.

Süresiz çözmeyi denedim bir kere 90 dakika gibi bir sürede en kolay 345 denemesinde 21.5 net yapmıştım. Süre tutarak da 75dk civarında Bilgi Sarmal'dan 29 net yapmıştım. Ama tekrar deneyeceğim süresiz çözmeyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı