Çözüldü ADB telefon Fastboot modundayken görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enercii31

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Telefonuma root atacaktım. Ama ADB Fastboot modundayken görmüyor telefonumu. Bu yüzden root atamadım telefonuma. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Cihaz Samsung mu? Onlarda Fastboot yok.

Niye yokmuş Samsung Android değil mi?
Adı farklı olabilir ama Fast boot tüm Android telefonlarda olan bir şey Samsung da download mode olarak var evet ama Fast boot yok denince yanlış anlaşılabilir.
Çünkü download mode ile Fast boot aynı şey tek fark Odin ile kurulum yapıyoruz. (biraz kısıtlı) umarım demek istediğmi anlamışsınızdır saygısızlık etmek istemedim iyi günler.

Niye yokmuş Samsung Android değil mi?
Adı farklı olabilir ama Fast boot tüm Android telefonlarda olan bir şey Samsung da download mode olarak var evet ama Fast boot yok denince yanlış anlaşılabilir.
Çünkü download mode ile Fast boot aynı şey tek fark Odin ile kurulum yapıyoruz. (biraz kısıtlı) umarım demek istediğmi anlamışsınızdır saygısızlık etmek istemedim iyi günler.

Fastboot ile download mode birbirinden alakasız bir şey. 3. parti araçlar ile TWRP veya patched recovery ile fastbootd kullanılabiliyor.

Fastboot ile download mode birbirinden alakasız bir şey. 3. parti araçlar ile TWRP veya patched recovery ile fastbootd kullanılabiliyor.

Fast Boot modu, Android'de bootloader üzerinden cihaza Firmware yüklemek veya değişiklik yapmak için kullanılıyor. Download Mode ise Samsung'a özel (bootloader kilidi açıksa 3.parti dosyalarda yüklenebilir.) ve Odin yazılımı aracılığıyla Firmware yüklemek için. Yani her ikisi de Firmware işlemleri için kullanılıyor ama farklı üreticiler ve farklı araçlar söz konusu. Bu durumda birbirleriyle direkt alakasız değiller çünkü her ikisi de cihazın yazılımıyla ilgili işlemler yapıyor.
Samsung, güvenlik ve kontrol amacıyla Fastboot yerine Download Mode'u kullanıyor denebilir.
Yani özet olarak Fastboot yok demek doğru değil download mode da Fast boot alternatifi olarak söylenebilir yani Samsung telefonlarda aslında Download Mode, Samsung'un Fastboot'a alternatif olarak geliştirdiği kapalı bir sistemdir. İkisi de firmware yükleme işlevine sahip, bu yüzden 'alakasız' demek hatalı. TWRP ile bu kısıtlamaları aşmak mümkün.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı