Adblock YouTube'da Çalışmıyor

Telefon tarafında harici uygulama yüklemek istemeyenler, Brave tarayıcısına göz atabilir.

Kurdum. İşe yaradı.
Mobilde ise reklamları engellemek için dilersen Opera veya Mozilla Firefox kullanabilirsin. Ben Microsoft Edge Beta kullanıyorum. Reklam engelleme, haber doğrulama gibi belli özellikleri var. Chrome tarayıcısını hem PC'den, hem de telefondan sildim. Ha tabi bazen inatla telefona kendi kendine tekrar yükleniyor...

Mobilde ise reklamları engellemek için dilersen Opera veya Mozilla Firefox kullanabilirsin. Ben Microsoft Edge Beta kullanıyorum. Reklam engelleme, haber doğrulama gibi belli özellikleri var. Chrome tarayıcısını hem PC'den, hem de telefondan sildim. Ha tabi bazen inatla telefona kendi kendine tekrar yükleniyor...
Mobilde sadece YouTube için lazım oluyor reklam engelleme.

AdBlock'un YouTube'da çalışmamasının nedeni varsayılan filtre listelerini indirirken hata ile karşılaşmasıymış.
Bunun için AdBlock'a tıklayıp Ayarlar'a tıklıyoruz.
adblock çözümü 1.png

Daha sonra soldan Filter lists kısmına (filtre listeleri) giriyoruz.
adblock çözümü 2.png

Listede gördüğünüz gibi reklam engellemek için kullanılan filtre listeleri bulunuyor. Ben ilk yüklediğimde (Microsoft Edge Chromium'a yükledim bu arada) Anti-Circumvention filters ve EasyList filtreleri için hata verdiğini gördüm. Üstten Update Now'a tıklamak sorunu çözüyor. Eğer yine hata verirse bu iki filtreyi elle güncellemek için bir buton çıkıyor, bu butona tıklayarak güncellemeyi deneyin.
Bu sayede artık yeniden YouTube'u reklamsız olarak kullanıyorum.
Başka eklenti kurmak da çözüm elbette fakat AdBlock'tan vazgeçemem diyorsanız bu yöntem ile sorunu çözebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı