Adli bilişim incelenmesi için nereye başvurulur?

Adalet ile pek çözüm bulunmaz gibi, başka bir hacker tutup sizi izleyenin başına savmak daha mantıklı olur, keşke biride benim telefonumu izlese.

Hiç hacker tanıdığım yok maalesef ve tövbe deyiniz. İnanın özel hayatım denilen bir şeyim kalmadı. İstediğim her siteye giremiyorum bir insanın başına gelebilecek en berbat olaylardan biri olduğunu söyleyebilirim. Nefret ediyorum ve kurtulmak istiyorum.

Hiç hacker tanıdığım yok maalesef ve tövbe deyiniz. İnanın özel hayatım denilen bir şeyim kalmadı. İstediğim her siteye giremiyorum bir insanın başına gelebilecek en berbat olaylardan biri olduğunu söyleyebilirim. Nefret ediyorum ve kurtulmak istiyorum.
Yaşınız kaç acaba? 18 yaş altı iseniz çok ciddi bir suç ailenizin başvurusu ile başını epey yakabilirsiniz. Bir de telefon modeliniz nedir?

Sizin açınızdan gerçekten kötü bir durum, telefon modeli nedir? Samsung ise videolardan bakarak çok rahat şekilde Custom ROM kurabilirsin, hem yenilik olur hem de arkadaşımız bir daha seni izleyemez, arkadaşın dediği gibi 18 yaş altı iseniz şikayet falan edersiniz ama sorun şu yine izlemeye devam edecek, ve seni izleyen arkadaş gerçekten izlediğini kanıtladı mı?

Sizin açınızdan gerçekten kötü bir durum, telefon modeli nedir? Samsung ise videolardan bakarak çok rahat şekilde Custom ROM kurabilirsin, hem yenilik olur hem de arkadaşımız bir daha seni izleyemez, arkadaşın dediği gibi 18 yaş altı iseniz şikayet falan edersiniz ama sorun şu yine izlemeye devam edecek, ve seni izleyen arkadaş gerçekten izlediğini kanıtladı mı?
Bilmeyen biri için Custom ROM tehlikeler barındırır. Genellikle ROOT erişimi yazılıma entegredir. Benim tavsiyem eğer şikayet edilmeyecekse
1- Derhal stock ROM yüklenmesi
2- IP adresi değişikliği
3- Her ihtimale karşı SIM kart değişikliği (bilmiyorum gerçekten şart mı abartı olabilir)

Bilmeyen biri için Custom ROM tehlikeler barındırır. Genellikle root erişimi yazılıma entegredir. Benim tavsiyem eğer şikayet edilmeyecekse.
1- derhal stock ROM yüklenmesi.
2- IP adresi değişikliği.
3- her ihtimale karşı SIM kart değişikliği (bilmiyorum gerçekten şart mı abartı olabilir)

Hocam aslına bakarsan olay fazla abartılıyor, bir maymunun eline vermiyorsun aynı cihaz aynı ROM ile hiç bilmeyen bir insan yavaş şekilde tüm adımları uygulayarak yapabilir ki karışık bir işlem bile değil, Odin ile TWRP flashla, ardından içine ROM'u at yükle bitti, benim bilgim olduğu için böyle konuşuyorum ama benim bilgim üst düzey bir bilgi değil nihayetinde, ve hani izlediğinden tam emin değiliz korkutmak amaçlı söylemiş olabilir veya yaptığını tahmin edip söylemiş olabilir, Türk erkeğini biliyorsun sonuçta elde edemediği zaman mağara adamına dönüşüyor.

Hocam aslına bakarsan olay fazla abartılıyor, bir maymunun eline vermiyorsun aynı cihaz aynı ROM ile hiç bilmeyen bir insan yavaş şekilde tüm adımları uygulayarak yapabilir ki karışık bir işlem bile değil, Odin ile TWRP flashla, ardından içine ROM'u at yükle bitti, benim bilgim olduğu için böyle konuşuyorum ama benim bilgim üst düzey bir bilgi değil nihayetinde, ve hani izlediğinden tam emin değiliz korkutmak amaçlı söylemiş olabilir veya yaptığını tahmin edip söylemiş olabilir, Türk erkeğini biliyorsun sonuçta elde edemediği zaman mağara adamına dönüşüyor.
Hocam benim gözümden evet abartı. Çünkü sistem düzeyinde yapılan değişiklikleri takip edebiliyorum. Ama bu konudaki ablamızın / kardeşimizin muhtemelen stock ROM'una bile bu tarz bir müdahale yaptıysa (sistem düzeyinde olmalı çünkü format atınca geçmediğini söylemiş) bunu yapabilmek ROOT yetkisine sahip olmalıdır. Muhtemelen bilgisi dışnda ROOT yetkisi verilmiştir. ROOT yetkili bir cihaz ekstra tehlikeli olur onun için.

Hocam benim gözümden evet abartı. Çünkü sistem düzeyinde yapılan değişiklikleri takip edebiliyorum. Ama bu konudaki ablamızın / kardeşimizin muhtemelen stock ROM'una bile bu tarz bir müdahale yaptıysa (sistem düzeyinde olmalı çünkü format atınca geçmediğini söylemiş) bunu yapabilmek root yetkisine sahip olmalıdır. Muhtemelen bilgisi dışnda root yetkisi verilmiştir. Root yetkili bir cihaz ekstra tehlikeli olur onun için.

Kendisi hariç başkası cihazı rootlayabilir mi? Büyük ihtimalle yeni nesil telefon kullanıyor, Custom ROM yüklemesi için cihazı rootlamasına gerek yok veyahut ROM'dan sonra rootlamasına, Samsung kullanıyorsa örnek One UI 1 roma sahipse One UI 2.5 bir ROM kurarak tamamen olmasa da yarı şekilde orijinal devam edebilir, sonuçta ROM kurarken seçenek sunuyor busybox vs kurulsun mu diye.

Kendisi hariç başkası cihazı rootlayabilir mi? Büyük ihtimalle yeni nesil telefon kullanıyor, Custom ROM yüklemesi için cihazı rootlamasına gerek yok veyahut ROM'dan sonra rootlamasına, Samsung kullanıyorsa örnek One UI 1 roma sahipse One UI 2.5 bir ROM kurarak tamamen olmasa da yarı şekilde orijinal devam edebilir, sonuçta ROM kurarken seçenek sunuyor busybox vs kurulsun mu diye.
Ben telefonun o sapığın eline geçtiğini düşünüyorum.

Pek mantıklı değil gibi hocam ne dersin? Bunu yapması için bilgisayar gerek ve nasıl bir ortamda eline geçmiş olabilir, program ile izliyor desek her türlü bildirim gözükür.
İş arkadaşı, okul arkadaşı veya yakın çevresinden biri olabilir dostum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı