Adobe Illustrator Ovallik Bozulması

grafikibrahim24

Decapat
Boyutu büyülttüğümde en alttaki resimde gördüğünüz gibi ovallik bozuluyor ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 1560260023769.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 63
bunun tam sebebini bilmiyorum ama a tuşuna basarak yol secim aracı ile tekrar ovallik vermeyi dene belki işine yarar

bunun tam sebebini bilmiyorum ama a tuşuna basarak yol secim aracı ile tekrar ovallik vermeyi dene belki işine yarar
Hocam, adama logo yaptım kartvizit broşür afiş hepsine ayrı ayrı konacak.
Göz kararı olacak, iş değil yani bir yolu olması lazım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Görsel olarak kaydedip ayrı projede büyütme şansın var ama kaliteyi ciddi şekilde etkiler ayrıca secimlerde kalkacağı için bir düzeltme yapamazsın :/

Yuvarlaklaştırma piksel cinsinden olduğundan normal olan durumdur.

Elemanların boyutunu arttırırken yuvarlaklaştırma oranını da arttırmalısın.

Arkadaşlar hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim ama bir uyarım olacak.
Ben programı kendim kurcalayıp nasıl yapıldığını buldum: Object > shape > expland yapıyorsunuz düzeliyor.
F
akat burada herkes zaten öyle olması lazım, büyütünce ovalliği de değiştirmen lazım vb. demiş..
Bir kere bunun mantığa yatan bir yanı yok zaten. Eğer bilmiyorsanız bilmiyorum deyin zaten öyle olması lazım normaldir gibi şeyler yazıp da beni yanıltmayın... Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin ilk kullandığın büyütme yönteminde benim dediğim gerekli!

Bu sorun için ya görselin boyutunu yüksek kaydedeceksin, ya da Control / Shift / O ( Expand, expland değil ) yapman gerek. Başka çözümü yok.

Valla arkadaşlar dediğim gibi, oval şekli seçip Object > shape > expand komutunu uyguladığımda sorun çözüldü. Ne kadar büyütüp küçültsemde ovallik hep aynı... Yani çözüm yolu bu.
İlginizden dolayı hepinize teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…