Adobe programlarını işlemciye kullandırma

ScRyedd

Kilopat
Arkadaşlar merhaba,

3770K işlemcinin HD4000 entegreli grafik kartını kullanarak render almamız ne kadar mümkün ? Bildiğim kadarıyla eskinde Adobe Premiere Pro, After Effects gibi programlar işlemciden kullanıyordu ama şimdi ekran kartından da alıyor sanıyorum.

Ekran kartı olmadan bu işlemcinin grafik kartı ve 16GB CL9 bellek ile ne kadar verim alınabilir ? Örneğin 720p çalışmaların üzerinde rahatlıkla edit yapabilirmiyiz ? Bu programların içerisindeki seçeneklerden CPU kullan gibi özellik varmı yükü ona bindirsek ? Photoshop için gerek duymuyorum zira onda sıkıntı olacağını sanmıyorum ama After Effects ile Premiere Pro programlarında 720p editlerde sıkıntı olabilir mi ? Videoda takılmalar, geç yüklenmeler gibi..

Teşekkür ederim, iyi forumlar.

Normal şartlarda bu programlar ilk açılırken sistemdeki işlemciyi kontrol ediyor ve işlemci komut setlerine göre bazı özellikleri devreye sokuyor. 3770K ile her türlü işi yaparsınız. Ama HD 4000 CUDA desteği olmadığı için hiçbir işe yaramaz. Zaten oyun performansı da limoni bir karttır.

Adobe ile çalışacaksanız yeni nesil Kepler bir kart şart. 5 dakikalık render işleminin 30 saniyeye düştüğüne bizzat şahit oldum.

Oyun oynamayacagim olursa sadece FM13 baskada oyun oynamam bilgisayarda. Bunun icin 2.el 660 isimi gorur mu ?

- - - Güncellendi - - -

Normal şartlarda bu programlar ilk açılırken sistemdeki işlemciyi kontrol ediyor ve işlemci komut setlerine göre bazı özellikleri devreye sokuyor. 3770K ile her türlü işi yaparsınız. Ama HD 4000 CUDA desteği olmadığı için hiçbir işe yaramaz. Zaten oyun performansı da limoni bir karttır.

Adobe ile çalışacaksanız yeni nesil Kepler bir kart şart. 5 dakikalık render işleminin 30 saniyeye düştüğüne bizzat şahit oldum.

Dediğim gibi oyun oynamayacağım için karta çok fazla yatırım yapmak istemiyorum GTX7xx serisini bekliyorum hani vereceksem bi karta 1000 lira 7xx serisine vereyim. Bu şartlar altında aşağıdaki GTX 650 2 model var birisi ZOTAC diğeri ASUS ve ikisinde de CUDA ve Kepler teknolojisi mevcut. Yalnız 1GB ve 128bit olmaları çok kötü sanıyorsam ama 220-230 liraya sıfırı bulunabiliyor en azından beni GTX7xx serisi çıkıp fiyatları alınabilir seviyeye kadar idare eder mi yoksa boşamı para vermiş olurum HD4000'den bir farkı olmaz mı bunların ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı