Adresimde ADSL-VDSL gözükmüyor

smtoz

Decapat
Katılım
21 Temmuz 2021
Mesajlar
191
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba aklıma gelen bütün internet sağlayıcılarından altyapı sorgulaması yaptım ve sadece Kablonet'te altyapı var olarak gözüküyor, diğerlerinde VDSL-ADSL ikisi de yok olarak gözüküyor ama garip şekilde benimle aynı sokakta olan 10 evden 5'inde altyapı var diğer 5'inde yok olarak gösteriyor sebebi nedir? Ve şu anda TTNET'in 16Mbps download 800kpbs upload ADSL internetini kullanıyorum (aldığım download 10-11 bunun sebebini de bilmiyorum.) Yani kısacası sorum ben VDSL internetten faydalanabilir miyim yoksa Kablonet altyapı sorgulama mı yanlış gösteriyor? Görsel ekleme kısmından altyapı sorgulama sonuçlarının bazılarını koyuyorum.
 

Dosya Ekleri

  • ssasa.PNG
    ssasa.PNG
    16 KB · Görüntüleme: 44
  • netspeed.png
    netspeed.png
    32,1 KB · Görüntüleme: 50
  • kablonet.png
    kablonet.png
    46,4 KB · Görüntüleme: 33
  • turknet.png
    turknet.png
    12 KB · Görüntüleme: 36
  • kablonet22.png
    kablonet22.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 55
  • gbrnet22.png
    gbrnet22.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 33
  • comnet22.png
    comnet22.png
    7,2 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de oldu şikayet kaydı bıraktım 5 gün sonra aradılar boş port olmadığından dolayı öyle oluyor dediler sizde internet yoksa port başvurusunda bulunabilirsiniz.
 
Sorununuz ve muhtemel çözümü burada var:

 
Yani boş port olmadığından olabilir mi? Türk Telekom müşteri hizmetleri ile görüşsem onlara sorsam diyeceğim ama müşteri hizmetlerininde bildiği çok şey yok aslında.
Müşteri hizmetlerine port olmadığı için mi yoksa gerçekten altyapı olmadığı için mi altyapının yok göründüğünü sorabilirsiniz, aslında en net cevabı Türk Telekom Bölge Müdürlüğünden öğrenirsiniz.
 
Sorununuz ve muhtemel çözümü burada var:


Adresimde boş port yok olarak gösteriyor diyerek mi iletişime geçmeliyim, yan komşumda altyapı var benim adresimde ADSL-VDSL dahil hiçbir altyapı yok olarak götseriyor diyerek mi?
 
Sorununuz ve muhtemel çözümü burada var:


Müşteri hizmetleri aradı kontrol ettiğini ve altyapı olmadığını söyledi.
 

Geri
Yukarı