Adreslenebilir RGB Led'i RGB Kontrolcüye bağlama

fbatirbek

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elimde FC 9285G kasası var. Kasanın önünde RGB led var. Kasa için CF 11 Pro fan kiti aldım. Montajını yaptım.
RGB Kontrolcü Molex üzerinden Fanların ışıklandırmasını çalıştırıyor ve 3 pinlik çıkış ile anakart üzerinden fanların dönmesini sağlıyor. RGB Kontrolcüyü kumandası dışında yazılım ile kontrol edemiyorum.
Problemim ise RGB Kontrolcü de RGB Led bağlantı yeri var ve 3 Pinli. Buraya Kasamın önünde yer alan RGB Led Şeriti bağlamak istiyorum. Öndeki RGB Led, Reset switch yardımıyla farklı modlara geçebiliyor fakat ben kumanda üzerinden kontrol edebilmek istiyorum.
RGB Led arka yüzü ise aşağıda ki görselde mevcut. Evde olmadığımdan çizimini yapıp attım.
Şimdi çizimde belirttiğim "Nedir?" kısmı ile alakalı bilginize ihtiyacım var.
Nedir? diye belirttiğim alana 3 pin lehim yaparsam ve RGB Kontrolcüye bağlarsam, RGB Led şerit Kontrolcü üzerinden çalışır mı?
Oraya 3 Pinlik alanı öylesine mi koymuşlardır yoksa düşüncem doğru mudur?

RGB1.jpg

Nedir dediğim kısımda 3 Pinlik alan var. Şerit üzerinden 4.Pin yani Güç veren pine ihtiyaç zaten yok çünkü Molex üzerinden sarı ile belirttiğim alana enerjisini alıyor. Nedir diye belirttiğim kısımın sadece Renk vermesi olduğunu düşünüyorum. Teyit etmek istediğim bilgi bu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı