ADSL altyapı VDSL 2 çıkıyor

Kim size altyapınız ADSL dedi. Diyen kişi muhtemelen en son verileri bilmeden direk ADSL demiştir. Aynısı başıma geldi. Hatta az daha TurkNet'teki 75 Mbps'lik bağlantımı 16 Mbps'ye düşürücektim. Sonradan hata olduğunu söylediler. Kontrol etmeden kafadan sallıyorlar. Adam bana diyor ki burası nasıl bu kadar hızı kaldırıyor. Bana soruyor bunu. LAN ne bileyim ben madem o kadar kolay kontrol etmeden niye sallıyorsun kafandan diyecektim diyemedim. He bu arada port var altyapın o hızı destekliyor. Herhangi bir ISS'den o hızı alabilirsin. Önerim TurkNet.

Türk Telekom çalışanı, evet biraz komik. Artı olarak TurkNet'e geçeceğim zaten.

Bir de şöyle bir durum var; 2 teli gören bu ADSL diyor. VDSL'de aynı 2 telden veriliyor. Bizim ülkemizde herkes mühendis olduğu için her bilgiye inanmamak gerekiyor :)

Bazı firmalar yeteri kadar kapasite/port kiralamamış oluyor, bu durumda da benzer senaryo gerçekleşiyor. Kendimden örnek vermek gerekirse TT 100Mbps evimde bağlı, ama FixNET firması 35'in üstünü veremeyeceğini söylemişti. Yine bilinen birkaç firma var benzer durumda.

Kısaca xDSL hattınız ile ilgili yeteri kadar bilgi toplamadan her şeye inanmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı