ADSL altyapıyı fiber ve VDSL'e çevirmek için en yapmak gerek?

Ryurn

Femtopat
Katılım
25 Ekim 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Agalar ADSL altyapı var galiba, bizim binada bunu fiber ve VDSL'e çevirmek için en yapmak gerek? TurkNet VDSL var 50Mbps'ye kadar destekliyor diyor. Turkcell 16Mbps ADSL diyor. Hangisine güveneyim?
 
Turkcell ADSL portunu görüyor ya da Türk Telekom ADSL portunu ayırmış olabilir TurkNet tercih et VDSL portuna bağlantı yapılsın taahhüt yok beğenmez isen geçiş yapabilirsin kapatıp tekrar açar isen bağlantı ücreti ödersin yani TurkNet'te kaybedecek bir şeyin yok.
 
Santral dolaplarında her İSS için kota veriliyor, TurkNet 50 Mbps veriyorsa VDSL altyapı hakkı var demek, Turkcell'de ise VDSL portları dolmuş demek. Soruna gelirsek, VDSL aynı ADSL altyapısını kullanır, sadece merkezden santrale gelen kablo fiber kablodur, ve maksimum 750 metredeki kullanıcılara VDSL tanımlanır, 750 metre sonrası ADSL. Fiber ise tüm altyapı ve santral altyapısı fiber optik kablolardan oluşur, VDSL ve fiber altyapıda santral dolapları maksimum 750 metre yarıçaptaki alanı kapsayacak şekilde kurulur, bence en optimali 500 metre.
 
Yukarıdaki arkadaşların yazdıkları doğru. İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. bu linkten altyapı sorgulaması yaparsanız binada hangi tür altyapı bulunduğunu ayrıntılı bir biçimde öğrenebilirsiniz.

VDSL varsa bölgede fiber altyapı da var demektir. Binaya fiber çektirmek için fiber hat talebinizi belirten bir dilekçe hazırlayıp bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim etmelisiniz. Sonrası planlama ekibine kalmış.
 
Sonuç böyle.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2021-10-25-07-41-04-095_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-10-25-07-41-04-095_com.android.chrome.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 138

Geri
Yukarı