ADSL kablosu VDSL ile aynı türe mi sahip?

Tam gidip bakmadım fakat bence bu bir saha dolabı, yarın bakmaya giderim.

İlk attığınız ayadaşa ait ama 2. attığınız ise fiber kabini fakat GPON mu onu bilmiyorum. tip 7 kabini gözüküyor arattığım zaman.

Dosya Ekleri

• 86797f9b77ea44b244f0778ca0b42d60.jpeg
    86797f9b77ea44b244f0778ca0b42d60.jpeg
    57,1 KB · Görüntüleme: 35
Ya k bakmayın bir başkası size kabin dolap örneği atmış ve bu da benim dikkatimden kaçtı. Bende sanıyorum ki siz paylaştınız. İlk fotofraftan yola çıkarsak ayadaşın panoları onlar elektrik besleme hatlarına ait.

Sorun değil, anladım yarın doğrulamak için bir daha bakacağım.

İlk attığınız ayadaşa ait ama 2. attığınız ise fiber kabini fakat GPON mu onu bilmiyorum. tip 7 kabini gözüküyor arattığım zaman.
Sokakta (az ilerisinde çok daha küçük ve eskilerden kalma bir Telekom saha dolabı olan - üzerinde 255 yazılmış olan) görülen 4 kapılı (aslında yan kapaklarıyla beraber 6 kapılı...) saha dolabı Telekom'a ait Tip 3 veya Tip-5 saha dolabıdır. Dier tarfataki yan kapağın altına bakın; orada cam bir pencere arkasında bir elektrik sayacı olduğunu göreceksiniz... Bunun Fiber (=GPON=FTTH) portlarını barındıran bir saha dolabı olma ihtimali çok düşük; içinde bol miktarda DSLAM denilen ADSL ve VDSL portları vardır. Ancak içinde sonradan ve kısmen tadilat yapılarak yakın birkaç bölgedeki yerüstü OFSD'lere (=Fiber Optik Saha Dolbı) ya da menhol (yani yeraltı) altında konuşlandırılmış MUFA denilen FTTH hat dağıtıcılarına da fiber optik kablolarla besleme (dağıtım) yapan bir konfigürasyona da sokulmuş olabilir. OLT (=OPtical Line Terminal) denilen FTTH (kaynak) portları merkezi (yani bina halindeki) Telekom Santrallarında konuşlanır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı