ADSL2+ Modem ile Ne Kadar Hız Alınır?

Makaleler
1
Daha fazla  
TürkNet'liyim ve elimde ADSL2+ bir modem var. Normalde VDSL2 olarak kullaniyordum. Fakat VDSL2 modemim bozuldu ve yenisine de para vermek istemiyorum. Ben ADSL2+ modemi kullansam kaç Mbps hız alırım? Şu andaki hızım 35 Mbps. Tabii ki ADSL2+ modemi takınca tarife değiştireceğim. Biliyorum. Eğer alacağım hız yeterli gelmezse VDSL2 modem alacağım. Maksimum 200 TL VDSL2 modem önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus marka modem öneririm. Yukarıda arkadaşın dediği gibi en fazla 24 Mbps alabilirsin. Yakın zamanda modem değiştirmeye bak.

ADSL2+ modem ile teoride en fazla 24 Mbps'e kadar hız alabilirsiniz fakat bizim ülke şartları nedeniyle en fazla 16 Mbps'e kadar hız alırsınız. Zyxel VMG1312-B10D 300Mbps Kablosuz 4-Port 2x5dBi 1xUSB WPS Fiyatı
Aslında 24 olsa dediğiniz gibi çok sıkıntı olmaz. Ama 16 verirler bende öyle tahmin etmiştim. Attığınız ürün hoşuma gitti büyük ihtimal alacağım.
Airties 5650 Tt 4 Port Kablosuz Adsl+ Vdsl2 Modem - n11.com
Bu benim arıza yapan modem 5 yıl kullandım artik açılmıyor bir ses yayıyor tuhaf. Yeniden bunu almayı düşünüyordum ama zyxel daha mantıklı geldi şuanda.
Asus marka modem öneririm. Yukarıda arkadaşın dediği gibi en fazla 24 Mbps alabilirsin. Yakın zamanda modem değiştirmeye bak.
Aynen yenisini alacağım.

Zyxel VMG1312-B10D Bu ürün alınmıştır. Şuanda hat değerlerim normal gözükmekte ve internete bağlıyım. Fakat eskidende arada kopma oluyordu bakalım şimdi olacakmı. Zaten o hız düşmesi kopmalardan sonra oluyordu.

Oturduğunuz daire için ilk kez bağlantı yapılıcak ise büyük ihtimal daire ile ankastre arasında zaten hat bulunuyordur, fakat yok ise bunun 2 çözümü var. Elektrikçi çağırıp kaliteli bir kablo(klasik 4 telli telefon kablosu değilde CAT kablo çektirmeniz daha faydalı olacaktır) çektiriceksiniz veya TT ekipleri geldiğinde, onlar belirli bir ücret karşılığı bu işi yapıyorlar. En son 14₺ işçilik, metre başına 2.5₺ ücret alıyorlardı.

Oturduğunuz daire için ilk kez bağlantı yapılıcak ise büyük ihtimal daire ile ankastre arasında zaten hat bulunuyordur, fakat yok ise bunun 2 çözümü var. Elektrikçi çağırıp kaliteli bir kablo(klasik 4 telli telefon kablosu değilde CAT kablo çektirmeniz daha faydalı olacaktır) çektiriceksiniz veya TT ekipleri geldiğinde, onlar belirli bir ücret karşılığı bu işi yapıyorlar. En son 14₺ işçilik, metre başına 2.5₺ ücret alıyorlardı.
Türknet’e aboneliği yaptım yetkililerin kablo çekeceklerini söylediler. Kurulum ücreti 30 tl. O zaman onlar geldiğinde onlara cat6 döşemelerini söyleyeyim vdsl için daha iyi olur sanırım maksimum 35 mbps paket aldım altyapı 17 destekliyor görünüyor ama o kabloyu çekince 17’nin üstüne çıkar mı hız?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı