ADSL’den Fibere Geçiş Hikâyem

Elbette oldu hocam. Her fikir alışverişi değerlidir. Helal olsun.

Değerli hocam İstanbul'daki Türk.net sunucusu ve Comnet Data Center'in Speedtest sunucusu bana göre en performanslı sunucular arasında, Radore'u da unutmayalım. Radore'da iyi bana göre. Bu sunuculardan birinde test yapıp atar mısınız? Bence en iyi değerleri bu server'lerde görmeniz mümkün. Bu arada Bağlantı tipini bir "Multi" bir "Single" ayarlayarak atar mısınız? Test yaparken zaten Bağlantılar yada Connections diye bir bölüm geliyor. Orada ayarlayabilirsiniz. Testlerinizi bekliyorum.
 
Hocam buyrun. Başta belirtmem gerekir ki tahmin ettiğim gibi internet hızım arttı. Telefonda 5 Ghz ile 98 Mbps'i gördüm. Bu yaptığım test Comnet'in İstanbul'daki sunucularına ait. Uploadı artırmışlar. İndirme hızı düşük gözüküyor ama bence hızlandırma yapılmış. Bu multi test:

Aşağıdaki test de single test. Yine Comnet sunucularında yaptım:

Hocam dediğiniz gibi TurkNet'in, Comnet'in sunucuları çok iyi.
 
Hocam tavsiye; il bölge müdürlüğüne gitme imkanınız var ise gidin ve download hızımın tamamını alamıyorum diye söyleyin. Size bir güncelleme yapsınlar. Bunu oldukça nezaketli bir şekilde belirtin ki size yardımcı olsunlar. Arkadaşım sizin altyapınızdan FTTH hizmeti alıyor. Download hızı 130'larda çıkıyor. Bende mümkün olduğunca bu şekilde hizmet almak istiyorum. 175 TL veriyorum biraz daha bana yardımcı olursanız oldukça memnun olurum diyin. Eğer mümkün değil falan derlerse port değişikliği talep edin. Benim portumu değiştirmişler sanırım,ondan sonra böyle oldu. Port değişikliği işe yarayabilir diye düşünüyorum. Müşteri hizmetleriyle görüşmeyin, bahse girerim ki "normal" diyecektir. Daha da iyi olabilir. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. Eğer geceleyin uyanık oluyorsanız tavsiyem telefonun 5GHz'si ile Bir speedtest yapın. İşte o zaman görürsünüz gerçek performansı. Ben Comnet'de geceleri 138 alıyorum. Gündüzleri 125-135 gibi oluyor. Akşam 7 gibi 130 oluyor. Özetle daha da iyi olabilir eğer çabalarsanız. Ping'leriniz için de orada yetkili biriyle görüşmeyi deneyebilirsiniz. Belki routing'lerinizde bir iyileşme sağlayabilirler. Sorunuz varsa cevaplayayım. Bu arada evet indirme değerleriniz iyileşmiş gibi biraz daha.
 
Hocam değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Yani Comnet'te yaptığım testteki problemin şu olduğunu düşünüyorum. İlk yaptığım testlerde hız tamamını veremiyor.
Şimdi bir test yaptım hatta. Testte önce 66 Mbps gördüm. Sonraki testte 96 Mbps'yi gördüm.

Bir de benim bu testlere bakış açım farklı. Ben genelde Steam'den veya internetten 13-15 MB ile indirmesine bakarım. Daha herhangi bir şey indirmedim gerçi ama.

Şunu da merak etmedim değil, hocam siz de Comnet'in 100 Mbps'lik paketi kullanıyorsunuz diye biliyorum. Peki siz interneti ilk bağlattığınızda nasıl hızınızı 130'a çıkardınız? Turk Telekom ile mi iletişime geçtiniz?

Bu arada bana vakit ayırıyorsunuz. Umarım sizi de boşuna yormuyorumdur.

Mobilden 5 Ghz ile yaptığım testi de atıyorum:
 
Estağfirullah sizinle konuşmak güzel. Aksine memnunum . Elbette yormuyorsunuz. Ne zaman ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz.

Ben ekstra bir gayrete girmedim. Türk Telekom kendisi başarmış hızımı arttırmayı. Ya portu değiştirdiler (bu bir çözüm olabilir mi emin değilim) yada hız profilimi ve limitlerimi yeniden belirlediler. Kendileri yaptılar ama onlar yapmadan önce epey sorun yaşıyordum şu aptal türk telekom yüzünden. O yüzden hocam benimkini kendileri bir şekilde yaptılar ama sizinkini kendi başlarına ve istekleriyle yapacaklarının garantisi maalesef yok. Kendinizin görüşmesi oldukça yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada internetiniz güzel yani yüksek hızları görebiliyorsunuz ancak daha da olabilir rahatlıkla. Bir şansınızı deneyin dilerseniz. Olmazsa sağlık olsun. Bu arada birkaç gün sonra daha da iyi olabilir. Bir ay süre verin. Mesela C4sh4low hocamızın interneti ertesi güne 130 Mbps olarak başlamıştı hatırlarsanız. Sizde de ertesi güne limit arttırılabilir. Gece yatarken bugünlerde modeminizi kapatın. Belki bir etkisi olabilir emin değilim. Olabildiğince ihtimal sıralıyorum belki yardımı olur diye. Pek uç bir ihtimal dediğim şeyler ama denemekten zarar gelmez. 1 hafta içinde herşey oturur. 1 hafta sonra tekrar masaya yatırırız. Yazmanız yeterli.
 
Hocam beklemeyi düşünüyorum. En az 1 hafta bekleyip, durumu açıklayacağım. Bu gece de modem ve PON cihazını kapatabilirsem kapatacağım. Evdekilere bağlı bir durum açıkçası.

Ayrıca size şunu belirteyim hocam. 100 Mbps'ye geçiş yaptıktan sonra modemin çok daha ısındığını belirtmeliyim. PON cihazı ise her zaman ki gibi geldi.

Demek istediğim, her gün dinlendirmek gerek herhalde. Müşteri temsilcisi de modemin uzun süre çalışması hâlinde hızın düşebileceği konusunda uyarmıştı.
 
Hocam bence yeni router alabilirsiniz. O cihazlar bana göre iyi dğeil hocam ya. Türk Telekom biraz ucuza kaçmış yine. Daha iyi olabilir. Ama siz her gün dinlendirirseniz sorun olacağını düşünmüyorum. Hocam bu arada o size verdikleri cihazın en güzel yanını size belirtmek isterim. Kendince bir paket yönetme modülü var. Bu sayede 5 Ghz'de özellikle ping girmiyor. Öyle yapılandırılmış bana göre. Aklınızda bulunsun. 5 Ghz performansı iyi aslında yani. İlerleyen zamanda inşallah daha iyi olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…