- Makaleler
- 9
Daha fazla
Elbette oldu hocam. Her fikir alışverişi değerlidir. Helal olsun.Hocam siz de benim çok sevdiğim bir insansınız.Şu ana kadar bana çok yardımınız oldu, benim de olmuştur belki. Çok teşekkür ederim. Hakkınızı helâl edin.
Elazığ Doğu Anadoluda bir şehir fakat İstanbul'a göre uzak olduğundan değerler yüksek geliyordur. Hocam mesela ben Rocket League'de 80 ping alıyordum, arkadaşımın ki 50-60 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Arkadaşım İstanbul'da oturuyordu.
Dediğiniz gibi FTTH altyapının potansiyeli çok yüksek. Şimdiden bu değeri görmek az da olsa üzmedi değil. Yine de birkaç gün bekleyeceğim. Durum böyle devam ederse, mutlaka aramayı düşünüyorum. Fakat beklememin sebebi, bahsetmiş olduğum üzere, 24 Mbps'ten 35 Mbps'ye geçiş yaparken bize 30-33 civarında bir hız geliyordu.
Birkaç gün sonra Speedtest'te 40 Mbps gördüm. Açıkçası ben bu durumun birkaç gün sonra değişeceğini düşünüyorum.
Hatta internetimiz kesilip, tarifemize 100 Mbps tanımlandığında gelen hız 85 civarıydı. Başta DSLAM kilidi zannettim ama iki test sonra 91'i gördüm. O zaman yüreğime su serpildi.
Değerli hocam İstanbul'daki Türk.net sunucusu ve Comnet Data Center'in Speedtest sunucusu bana göre en performanslı sunucular arasında, Radore'u da unutmayalım. Radore'da iyi bana göre. Bu sunuculardan birinde test yapıp atar mısınız? Bence en iyi değerleri bu server'lerde görmeniz mümkün. Bu arada Bağlantı tipini bir "Multi" bir "Single" ayarlayarak atar mısınız? Test yaparken zaten Bağlantılar yada Connections diye bir bölüm geliyor. Orada ayarlayabilirsiniz. Testlerinizi bekliyorum.