ADSL'den VDSL'e geçince ping azalır mı?

Türk Telekom ADSL 16 megabit internetini kullanıyorum mahalleme Türk Telekom VDSL 50 megabit internet çekilmiş eğer geçiş yaparsam pingim azalırmı.
Not: Antalya'da yaşıyorum Valorant'ta 30 ping alıyorum VDSL 50 megabite geçersem pingime ne olur?
Not 2: Ping 30 kalmasında sorun yok internete 1 kişi bağlanınca dalgalanmalar oluyor onu önler mi?

ADSL santrale kadar bakırken, VDSL saha dolabına kadar bakır daha sonra fiberdir. Bu yüzden pinginiz azalacaktır.

2 farklı adreste geçtim, birisinde 13ms diğerinde 9 ms düşüş oldu ama bu düşüş tracert'daki pop noktalarından modemden sonraki ilkinde gerçekleşti (Santral sanırım) ve diğer değerler de ona bağlı olarak düştü doğal olarak.

Güzel bir VDSL modem önerebilir misin bütçe 400-1000 arası modemle alakalımı bilmiyorum ama pingimi azaltacak bir modem olsun :D.
Kablosuz modem olsun.
Bu modemi gönül rahatlığı ile alabilirsin. Gelecekte fiber (GPON) geldiğinde hiç cihaz değiştirmeden bu cihaza kurulum yaparsın. VDSL'de nasıl kurulum yapacaksan aynı şekilde kurulum yapacaksın. Gigabit Ethernet portludur. Yazılımı çok kabiliyetlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı