ADSL'den VDSL'e geçiş

adsdasads

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2020
Mesajlar
17
Merhaba. Ben şu an ADSL kullanıyorum. Yaklaşık 4 5 senedir 16 megabit 1 upload veriyor en fazla. Son 15 gündür değişmeyi düşünürken baktım ki altyapim VDSL'le 64'e kadar destekliyor. TT altyapısı ile başvurdum, yarın kurulum için geliyorlar ama şu an kullandigim ama tahattutunu iptal ettirdigim ADSL 16megabit Superonline ve onun ankastre dolabına takılmış telefon kablosu var. Ne olduğunu bilmiyorum kablonun ama eski telefon kablosu işte. Türk Telekom'dan ekip geldiğinde benden RJ11 çakılmış CAT6 kablo veya herhangi bir şey ister mi bilmiyorum. Yoksa o telefon kablosu yeterli olur mu?

Şimdi istediğim paket 50megabit 8 upload, o kablo bana 50megabit 8 upload verir mi? Dediğim o uyduruk telefon kablosundan bahsediyorum. Yoksa almali miyim ekipler gelmeden? Eksik bilgi vermiş olabilirim ama tahminen bir şeyler demeniz bile çok yardımcı olabilir bana. Her şeye açığım. 2 gündür araştırıyorum cidden elektrikçi oldum neredeyse. Kafayı yemek üzereyim. Acaba olacak mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni kablo almak avantajlı olur, bütçenizi zorlamıyorsa işi garantiye almak için kablo alabilirsiniz.

Diğer taraftan kabloyu değiştirmezseniz de şansa. Fakat kablo fiziksel olarak hasarlı olmadıktan, oksitlenmedikten ve çok aşırı eskimedikten sonra ne kadar kötü gözüktüğünün çok bir etkisi yok.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı