Advanced System Care Turbo hızlandırma açılırsa performansa etki eder mi?

Berat Bayhan

Hectopat
Turbo hızlandır'ı açarsam performans düşüşü yaşar mıyım?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1)_LI.jpg
    Ekran Görüntüsü (1)_LI.jpg
    75,2 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende eskiden bu tarz programların faydalı olduğunu düşünüyordum ama yanılmışım. Aksine daha da yavaşlatıyordu. Mesela driver kurma konusunda özellikle test ettim. Bilgisayara formattan sonra bütün sürücüleri manuel güncelledim. Sonra programı kurup test ettiğimde güncel olmayan sürücüler var deyip tekrar kurulum yaptı. Ve formattan sonra bilgisayar hızlı iken programı kurduktan sonra gözle görülür ciddi performans düşüşü yaşadım. CCleaner buna dahil. Bu programların yaptığı işi manuel olarak çok kolay yapabilirsin ve 5 dakika bile zamanını almıyor. Haftada 1 gün kendin yapsan daha sağlıklı olur.

Bende eskiden bu tarz programların faydalı olduğunu düşünüyordum ama yanılmışım. Aksine daha da yavaşlatıyordu. Mesela Driver kurma konusunda özellikle test ettim. Bilgisayara formattan sonra bütün sürücüleri manuel güncelledim. Sonra programı kurup test ettiğimde güncel olmayan sürücüler var deyip tekrar kurulum yaptı. Ve formattan sonra bilgisayar hızlı iken programı kurduktan sonra gözle görülür ciddi performans düşüşü yaşadım. CCleaner buna dahil. Bu programların yaptığı işi manuel olarak çok kolay yapabilirsin ve 5 dakika bile zamanını almıyor. Haftada 1 gün kendin yapsan daha sağlıklı olur.

CCleaner dışında tüm yazdıklarına katılıyorum. Zaten bundan sonra CCleaner dışında hepsini silip manuel olarak yapacağım. Driver Booster yerine aygıt yöneticisinden güncelleme yapmak, düşününce bana da daha mantıklı geldi. Teşekkür ederim.

Daha önce kullandığınız için sistem biraz kendini kaybetmiş olabilir. Problem yaşarsanız temiz kurulum yapabilirsiniz. CCleaner programınada çok güvenmeyin. Windows'un kendi programlarıyla bu işlemleri yapabilirsiniz. Driver Booster ise yanlış sürücü kurup mavi ekran hatalarına neden olabiliyor. Bunun haricinde yanında ne kurduğu belli olmayan şeylerde kurabiliyor. GPU sürücüsünü DDU ile arada bir güncelleyin gerisini Windows'a bırakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı