Aerocool Cylon vs Cooler Master ML120L vs ML240L

Vinsinity

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Yazılım
Merhaba arkadaşlar,

İlk başta sisteme CPU soğutucu almayacaktım. Fakat daha sonra eksik bir şey kalmasın diye düşünerek sıvı soğutma eklemeye karar verdim. Kasa Aerocool Cylon. Kasayı kendi sitesinde incelediğim zaman sıvı soğutma radyatörü için kasanın ön alanında bir kısım bırakılmış. Bu alandan Cooler Master ML120L ya da ML240L yetişir mi? Gördüğüm kadarı ile alan baya uzun ve sıvı boruları için hiç bir değer bulamadım internette. İki soğutucu da tercihim aslında fakat ikisi de yetişmiyor ise ML120L alıp üstteki manyetik filtreli kısıma kurulum yapacağım bu da boruların toplanması gibi kötü bir görüntü oluşturacak. Bilgisi olan var mı bu konuda ön tarafa yerleştirebilir miyim?

Aercool'un sitesine baktıysanız sadece 120mm radyatör takabileceğinizi görebilirsiniz. Bu durumda ne yazık ki ML240L kullanamayacaksınız. ML120L içinde kasanın ön tarafını kullanmanız gerekecek.

Başka kasalarıda inceleyebilirsiniz. Radyatör borusunun yetişebileceğini düşünüyorum, sıkıntı yaşamazsınız gibi duruyor.

Ön tarafta toplam 3 adet fan yuvası var bu yüzden 120-240-360(varsa) kadar sıvı soğutma kullanılabiliyor. Yabancı bir videoda anlatırken dinledim. Ama benim tek şüphem boruların yetişip yetişmeyeceği. Sistem çok güzel oldu ilerleyen zamanda O.C. de yaparım diye 240 radyatör almayı düşünüyorum. Eğer 120 yetişiyorsa 240 yükseklikten dolayı hayli hayli yetişir.

Aercool'un sitesine baktıysanız sadece 120mm radyatör takabileceğinizi görebilirsiniz. Bu durumda ne yazık ki ML240L kullanamayacaksınız. ML120L içinde kasanın ön tarafını kullanmanız gerekecek.

Başka kasalarıda inceleyebilirsiniz. Radyatör borusunun yetişebileceğini düşünüyorum, sıkıntı yaşamazsınız gibi duruyor.

Bu fiyat bandında daha farklı bir kasa önerebilir misiniz?
ML120L alırsan kasanın arkasına veya üste takma imkanında var. Diğeri için kesin bir şey söyleyemem denemen lazım.

Ve bir de buna karşın şöyle bir sorunum var anakartımı MSI Mag Z390 Tomahawk koca koca soğutucular ve braket üstü kaplama var bu yüzden üst ve arka kısma da pek güvenemiyorum

Son düzenleme:
Önceliğin üst kısma 240 MM radyatör takmaya müsait kasa tercih etmek olmalı. Bütçe belirtirsen bu konuda yardımcı olurum.
300 civarı
Aerocool Aero-500 kasayı düşündüm şu an fakat anakartımı aşağıdaki gibi MSI MAG Z390 Tomahawk. 6 numaralı kısımdan dolayı üst tarafa oturmayabilir diye düşünüyorum.
images

Önerisi olan?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı