Aerocool VX Plus kötü bir model mi?

Caspianlake

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bakü
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12400F - Asus Dual Mini RTX 3060 Ti - 2x8GB Kingston Fury Beast 3200mhz - Samsung 980 1TB - Corsair HX750 80+ Platinum - MSI H610M-B - Corsair 4000D - ID SE 214 XT - Dell S2721DGFA.
Kesin artık şu C4 olan PSU'yu önermeyi.

Kanıtım da var artık.

"Jonnyguru" Jon Gerow'dan ve r/buildapc Discord sunucusundan alıntı yapmak ile beraber:
  • "Ah canım. Aerocool oldukça kötü. Orada kimsenin düzgün test ekipmanı yok mu?"
Bu da kanıtımdır.

1661407016636.png

Jonnyguru'nun kim oldugunu bilmeyenler icin:

Jon Gerow, namı diğer "jonnyguru", 1990'dan beri bilgisayar donanim ve yazilim hakkinda is yapmaktadir. 30 yillik tecrubesi ile, şu an Corsair'ın PSU mühendislerinin başındadır.

Kaynak:

Buna ek olarak:

Birçok deneyimli ve tecrübeli kişi tarafından hazırlanan (Jon Gerow dahil) PSU Tier list de, bu PSU:

– Tier F • Hemen Değiştirin:

Aerocool | Cylon – Lux RGB – VX (Plus) (RGB) – Integrator

Bu seviyede yer alıyor. Ve bu seviyedeki güç kaynaklarının, çalışmayan/olmayan korumaları olabileceği yazıyor.

Kaynak: PSU Tier List rev. 16.0b - Cultists Network

Uzun sözün kısası, ülkemizdeki duruma rağmen bu PSU yu önermek doğru değil.

Ki bazıları diyecektir: "Ama kimse şikayet etmiyor"

Evet, simdilik kimse etmiyor, bu PSU ile belki birkac ay hatta bir yil bile idare edebilirsiniz. Ancak cogu kisi bu PSU'yu degistirmeyecek ve uzun sure kullanacak. O durumda da sonu kotu bitebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkenin hali belli, döviz kuru belli. 3000 TL'ye 2.el sistem sığdırmaya çalışan adam gidip Silverstone falan mı kullansın dostum ne istiyorsun tam olarak? Kimse zaten çok iyi bir model oldugundan önermiyor bu PSU'yu fakat bu bütçe bandında daha iyisi yok. Platoon, Frisby'e para vermek yerine mecburen bu modele yöneliyor insanlar. Ki 2 yıldır kendimde kullanıyorum suanlık bir sorun yasamadım.

Biz hicbir zaman bu PSU'yu harika otesi inanilmaz bir sey diye onermedik ki zaten, birkac ay kullan idare etsin sonra da yenilersin diye onerdik. Bu konuyu acarak bir sey kanitlamana gerek yoktu, VX Plus'in ne oldugunu biz JonnyGuru'dan once incelemelere bakarak ogrenmistik. :)

...Orada kimsenin düzgün test ekipmanı yok mu?"

Turkiye'nin durumu orasi gibi degil, onlarin 100$ verip aldigi PSU'lara biz 2000+ TL bayiliyoruz. Sadece bu degil, 100$ onlar icin de az para olmasa da alim gucu orada (Amerika ve onde gelen Avrupa ulkeleri ozelinde konusuyorum) bizimkinden cok daha yuksek.

Test ekipmanimiz olsun olmasin, 5 TL butcesi olan adama 15 TL'ye PSU oneremeyiz ve bunu JonnyGuru da kabul edecektir. Ha 7 TL olur sorun degil PSU daha iyi olacaksa deger, ama orada da VX Plus'in ucuzlugunun yaninda anca' cikanlar Gameforce Gametech gibi markalarin uniteleri. Gameforce'un ne oldugu belirsiz unitesini mi onerelim VX Plus'i mi? Pek fark yok diyebilirsin, var. VX Plus'ta hic kablo yanmasi ile karsilasmamissindir buyuk ihtimal, fark bu.

Ancak cogu kisi bu PSU'yu degistirmeyecek ve uzun sure kullanacak. O durumda da sonu kotu bitebilir.

Ben TP harici pek cok forumda da bizzat 10 kereden fazla demisimdir VX Plus'in uzun vadeye uygun olmadigini. Soylemeye de devam ederim, edecegim.

Yani bu PSU'yu hala uzun vade icin dusunen varsa ya arastirmamistir, ya maceralara atilmayi seviyordur, ya da cok ucuz veya eski bir sistem ile kullanacaktir.

Evet, VX Plus kucuk kardesi olan VX serisinden daha iyi olsa da hala iyi bir seri degil uniteleri bakimindan. Ancak, butce bazindan bakildiginda da ikinci eli saymadan sifir piyasada alinabilecek en ucuz PSU da bu, butcesi olmayanlar icin idarelik kullanima uygun. Bu konu bu kadardir.

Turkiye'nin durumu orasi gibi degil, onlarin 100$ verip aldigi PSU'lara biz 2000+ TL bayiliyoruz. Sadece bu degil, 100$ onlar icin de az para olmasa da alim gucu orada (Amerika ve onde gelen Avrupa ulkeleri ozelinde konusuyorum) bizimkinden cok daha yuksek.

Ülkenin hali belli, döviz kuru belli. 3000 TL'ye 2.el sistem sığdırmaya çalışan adam gidip Silverstone falan mı kullansın dostum ne istiyorsun tam olarak? Kimse zaten çok iyi bir model oldugundan önermiyor bu PSU'yu fakat bu bütçe bandında daha iyisi yok. Platoon, Frisby'e para vermek yerine mecburen bu modele yöneliyor insanlar. Ki 2 yıldır kendimde kullanıyorum suanlık bir sorun yasamadım.
Doğru. İnsanlar 1.500 liralık bilgisayara 1.000 liralık PSU takmalı. Düzgün elektrik tesisatına sahip bir evde kullanılabilecek ucuz yollu bir PSU. Bir kişinin durumu olsa bu PSU'ya en başından düşmez zaten.
Ben herhalde 2000 TL'lik sisteme gidip AX1200i önerelim demiyorum, ancak 10.000 TL lik sisteme de VX Plus önerenler var.

10.000 TL'lik sistemi VX Plus besleyemez zaten. Kim öneriyormuş?

Kendi actigim konu:

Bütçe nedir?

2 adet

Monitör ile fiyat biraz yükseliyor, moniörü ikinci el bakmanızı öneririm.

Bu da baska bir tanesi:
2X;

Bunun gibi ornekler bulup cikarabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı