- Makaleler
- 1
Implemente ne demek hocam?implemente
Bu standartlari yazilima donusturmek diyebiliriz kabaca.Implemente ne demek hocam?
Anladığım kadarıyla AES bir şema. Bu şemayı kullananlar isterse özgür yazılım, isterse sahipli yazılım yapabilirler. Doğru mu anladım hocam?Bu standartlari yazilima donusturmek diyebiliriz kabaca.
Software implementation - Wikipedia
en.wikipedia.org
Anladığım kadarıyla AES bir şema. Bu şemayı kullananlar isterse özgür yazılım, isterse sahipli yazılım yapabilirler. Doğru mu anladım hocam?
@bitwise hocam sizi bulmuşken sorularımı sorayım.
AES standartlı özgür yazılım var mı?
AES, OpenPGP gibi standartlar var hangisi en iyisi?
GnuPG hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bilgileriniz için teşekkür ederim hocam.Tum populer programlama dillerinde AES olur built-in. Cok saglam bir standart cunku.
Ancak bunu kullanip da yazilmis open-source program ben bilmiyorum.
PGP simetrik ve asimetrik encryption bir arada kullaniyor, bu sebeple "tahminim"ce daha yavas calisiyordur ama key'in ele gecirmesine karsi daha direnclidir.
Email async communication oldugu icin yavas sifrelemenin getirdigi yavaslik tolere edilebilir. Yavas chipli router ve modemler dahi cok hizli AES yapabildigi icin hiz onemli hale geliyor.
En iyisi olmaz boyle seylerde, duruma gore analiz etmelisin.
GnuPG nedir bilmiyorum. Google'ladim az once kendisini, PGP implementasyonu yapan bir program gibi geldi. Ne yetenekleri var, ne kadar basarili bilmiyorum acikcasi.
Simetrik encryption kullanmak zorunda degilsen kullanmamalisin.
Hocam bu mesajınızı görmemişim. Neden gerekmedikçe kullanmamalıyız?Simetrik encryption kullanmak zorunda degilsen kullanmamalisin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.