Seagate Barracuda 1 TB HDD kendiliğinden çıkıyor

QWERT2003

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Seagate Barracuda 1 TB HDD
Anakart
Asus ROG Strix B550-A
Merhaba, geçtiğimiz günlerde anakart değiştirdiğim için bilgisayara format attım ve Windows’u M.2 diske kurdum. Buraya kadar herhangi bir sorun yoktu. Ancak son birkaç gündür şöyle bir durumla karşılaşıyorum: HDD’ye oyun indirirken disk bir anda “disk yazma hatası” veriyor ve disk bağlantısı kesiliyor. Yaklaşık 3–4 saniye sonra tekrar bağlanıyor. Ayrıca sağ altta, D ve E diskleri için “Çıkarılabilir sürücüler: Öğesine ne olacağını seçin.” şeklinde bir bildirim alıyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim? Acaba bu sorun neden kaynaklanıyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-24 003552.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-24 003552.png
    59,3 KB · Görüntüleme: 10
  • Ekran görüntüsü 2025-12-24 003707.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-24 003707.png
    71,1 KB · Görüntüleme: 9
SATA güç bağlantısı tam oturmamış olabilir.
Normal olarak PC kullanılırken bir sorun olmuyordu sadece oyun indirirken böyle bir durum var onu anlayamadım. O zaman bağlantıyı kontrol edip anakartdaki diğer SATA'lardan birini takmam lazım?

SATA kablosu da sorunlu olabilir.
Anakartda 3 tane vardı ozaman bunu değişmem en doğrusu olur ?

Disk oyun indirirken daha fazla güç harcıyor ve bu gücü alamadığı için kendini kapatıyor olabilir. HDD'ye takılan büyük soketli kabloyu kontrol edin. Fotoğrafta sağdaki kablo.
1766528674264.png

Güç ve SATA kablosunu iyice kontrol edin. Her şey doğru olduğu hâlde yine aynı hatayı alıyorsanız, diskinizde bad sector olma ihtimali çok yüksektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı