After Effects ile çalışırken mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan Berke Geyik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 3.658
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B

Berke Geyik

Ziyaretçi
After Effects ile çalışırken mavi ekran hatası aldım. Sabah da internette gezinirken almıştım. Sorun nedir?

CodePaste.NET -

Bugün 2 tane mavi ekran hatası ile karşılaştım. Birincisi YouTube'dan video izlerken oldu. Aynı zamanda µTorrent aracılığıyla bir şey indiriyordum. İlk seferde aldırış etmedim. İkinci seferde ise sadece µTorrent açık ve tekrar bir şey indirirken mavi ekran hatası ile karşılaştım. Bunların üzerine bir çözüm getirme gereği duydum. Gereken herşeyi paylaşmaya çalışacağım.

HiJackThis Raporum:

CodePaste.NET -

Minidump İçeriğim:

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Bugün 2 tane mavi ekran hatası ile karşılaştım. Birincisi YouTube'dan video izlerken oldu. Aynı zamanda µTorrent aracılığıyla bir şey indiriyordum. İlk seferde aldırış etmedim. İkinci seferde ise sadece µTorrent açık ve tekrar bir şey indirirken mavi ekran hatası ile karşılaştım. Bunların üzerine bir çözüm getirme gereği duydum. Gereken herşeyi paylaşmaya çalışacağım.

HiJackThis Raporum:

CodePaste.NET -

Minidump İçeriğim:

Gözüken yazılımsal bir sorun olmadığı.

Download Hiren’s BootCD 15.2 | HBCD Fan & Discussion Platform Hiren2s Boot'u CD ye yazdırıp boot edip içerisindeki mevcut test araçları ile donanım testleri yapmanızı öneririm. Memory Test, Hdd Test, Cpu Test gibi.

Gözüken yazılımsal bir sorun olmadığı.

Download Hiren’s BootCD 15.2 | HBCD Fan & Discussion Platform Hiren2s Boot'u CD ye yazdırıp boot edip içerisindeki mevcut test araçları ile donanım testleri yapmanızı öneririm. Memory Test, Hdd Test, Cpu Test gibi.
Vakit bulursam iligleneceğim teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Fakat oyun oynadığım zaman hiçbir mavi ekran hatası ile karşılaşmadım. Hep YouTube'dan video izlerken veya µTorrent aracılığyla dosya indirirken aldım. Donanımsal olduğundan emin değilim.

Vakit bulursam iligleneceğim teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Fakat oyun oynadığım zaman hiçbir mavi ekran hatası ile karşılaşmadım. Hep YouTube'dan video izlerken veya µTorrent aracılığyla dosya indirirken aldım. Donanımsal olduğundan emin değilim.

Test etmenizi şiddetle öneririm.

Driverlarınızı https://www.technopat.net/forum/aygit-suruculeri/13029-technopat-driver-guncelleme-hizmeti.html bu hizmet ile kontrol edin, güncel değilse güncelleyin. Utorrent yerine atıyorum Bittorrent kullanın.

Ama sorun özellikle ram ve hdd'den kaynaklanabileceği düşüncesindeyim. O yüzden Cpu, ram, ekran kartı ve hdd testi yapmanızı öneririm. Hdd için Hd Tune Pro 5.50' de kullanabilirsiniz.

Test etmenizi şiddetle öneririm.

Driverlarınızı https://www.technopat.net/forum/aygit-suruculeri/13029-technopat-driver-guncelleme-hizmeti.html bu hizmet ile kontrol edin, güncel değilse güncelleyin. Utorrent yerine atıyorum Bittorrent kullanın.

Ama sorun özellikle ram ve hdd'den kaynaklanabileceği düşüncesindeyim. O yüzden Cpu, ram, ekran kartı ve hdd testi yapmanızı öneririm. Hdd için Hd Tune Pro 5.50' de kullanabilirsiniz.
Teşekkürler. Yarın kesin deneyeceğim o halde. Bu arada bugün internette gezinirken tekrar bir mavi ekran hatasıyla karşılaştım. Sanırım artık bir şeyler yapma vakti geldi.

CodePaste.NET -

Evet lütfen sonuçlarını bildirin. Hijackthis raporu yerine dmp dosyalarını göndermeniz daha iyi olur. Hijackthis'lik/yazılımsal bir durum yok.
Tamam. HDTune ile yaptığım bir buçuk saatlik testten sonra harddiskimde hiçbir hata gözlemlemedim. ( Tüm kutucuklar yeşil idi.) Flash bellek bulabilirsem Memtest86 ile ramlerimi test edip son sonucu bildireceğim.

5 saat 6 dakika 59 saniye boyunca süren Memtest86 test sonucunda ramlerimde hiç bir soruna rastlanılmamıştır.

Son rapor:

Summary

Report Date2014-01-26 20:12:57
Generated byMemTest86 V5.0 Free (64-bit)
ResultPASS

System Information

EFI Specifications2.10
CPU typeAMD Athlon II X2 270
Measured CPU Speed3684 MHz
# Logical Processors2
L1 Cache128K (56509 MB/s)
L2 Cache1024K (21194 MB/s)
L3 CacheN/A
RAM8168M (4722 MB/s)
DIMM #04GB DDR3 XMP PC3-14900
G Skill Intl / F3-14900CL9-4GBXL
9-10-9-28 / 933 MHz / 1.500V
DIMM #14GB DDR3 XMP PC3-14900
G Skill Intl / F3-14900CL9-4GBXL
9-10-9-28 / 933 MHz / 1.500V

Result summary

Test Start time2014-01-26 15:00:54
Elapsed Time5:06:59
Memory Range Tested0x0 - 240000000 (9216MB)
CPU Selection ModeSingle (CPU #0)
# Tests Passed44/44 (100%)
Test# Tests PassedErrors
Test 0 [Address test, walking ones, 1 CPU]4/4 (100%)0
Test 1 [Address test, own address, 1 CPU]4/4 (100%)0
Test 2 [Address test, own address]4/4 (100%)0
Test 3 [Moving inversions, ones & zeroes]4/4 (100%)0
Test 4 [Moving inversions, 8-bit pattern]4/4 (100%)0
Test 5 [Moving inversions, random pattern]4/4 (100%)0
Test 6 [Block move, 64-byte blocks]4/4 (100%)0
Test 7 [Moving inversions, 32-bit pattern]4/4 (100%)0
Test 8 [Random number sequence]4/4 (100%)0
Test 9 [Modulo 20, ones & zeros]4/4 (100%)0
Test 10 [Bit fade test, 2 patterns, 1 CPU]4/4 (100%)0

Mavi ekran sorunum harddiskimden ve ramlerimden kaynaklanmıyorsa sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiren's BootCD 15.2 - All in one Bootable CD » www.hiren.info İçerisinde CPu, ekran kartı test araçları da mevcut. Onları da test edin. Burak Bey'in belirttiği gibi donnaımsal bir sorun var. İçim rahat etsin diyorsan temiz bir Windows kurulumu yap. Garantisi varsa düşünmeden gönder.
Harddiskimde ve ramlerimde sıkıntı yok. Hiren's BootCD 15.2'yi indirip diğer donanımlarımı test edeceğim. Hangisini seçmem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca biraz önce farklı bir mavi ekran hatasıyla karşılaştım. İncelerseniz sevinirim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Berke Geyik, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı