After Effects ile çalışırken mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan Berke Geyik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 3.658
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B

Berke Geyik

Ziyaretçi
After Effects ile çalışırken mavi ekran hatası aldım. Sabah da internette gezinirken almıştım. Sorun nedir?

CodePaste.NET -

Bugün 2 tane mavi ekran hatası ile karşılaştım. Birincisi YouTube'dan video izlerken oldu. Aynı zamanda µTorrent aracılığıyla bir şey indiriyordum. İlk seferde aldırış etmedim. İkinci seferde ise sadece µTorrent açık ve tekrar bir şey indirirken mavi ekran hatası ile karşılaştım. Bunların üzerine bir çözüm getirme gereği duydum. Gereken herşeyi paylaşmaya çalışacağım.

HiJackThis Raporum:

CodePaste.NET -

Minidump İçeriğim:

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Yine yazılımsal bir neden değil. Dahili bir donanım tetikliyor. Bu yaptığınız testleri de Hiren's Boot üzerinden tekrardan yapın. Windows üzerinden yapılan testler pek sağlıklı değildir. Ne kadar test aracı varsa deneyin. Genelde hatalar kırmızı uyarı şeklinde çıkar. Gerek not alınız gerekse resim çekiniz. 1 gününüzü sadece bu testlere ayırmanızı öneririm.

Ek olarak anakartın bios güncellemesi varsa onu da gerçekleştirin.

Berke sana Windows8.1 önerilmiş ancak hala geçiş yapmamışsın. Kullandığın işletim sistemi orj. dosyalar içermiyor. Verdiğimiz linkten Windows 8.1 kurun ve Bios ve gerekli güncellemeleri yapıp bilgisayarınızı kontrol edin.
Ek olarak sorunun ekran kartından kaynaklı. Eğer oc version ise Downclock yapın. Sürücünüz güncel değilse güncelleyin. Ancak İşletim sistemini en kısa zamanda değiştirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birazdan son BIOS güncellemesini yapacağım. Ayrıca işin ilginç tarafı daha önce bilgisayarıma kaç kez format attım ve hiçbir mavi ekran sorunuyla karşılaşmadım. Fakat daha önce attığım Windows 8 formatlarında forumun verdiği Windows 8 İndirme Bağlantıları'ndan faydalanıp her seferinde komut istemi aracılığıyla etkinleştirmiştim. Fakat son attığım formatta Windows 8 dosyalarını başka bir siteden indirmiştim. Ek olarak KMSPico ile etkinleştirmemi yapmıştım. Sorunun büyük ihtimalle işletim sisteminden kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. BIOS güncellemesini yaptıktan sonra en son Windows güncelleştirmelerini de yapacağım. Mavi ekran sorunum tekrarlarsa Windows 8.1'e geçiş yapacağım.

- - - Güncellendi - - -

Güncelleme:

Son BIOS güncellemesini yaptım. Son Windows güncelleştirmesini de yapmış bulunmaktayım. Tekrar bir sorun olursa bildireceğim. Ayrıca yarın sistemime gereken testleri de yapmaya çalışacağım.

- - - Güncellendi - - -

Tekrar mavi ekran hatasıyla karşılaştım. En kısa süre içerisinde temiz bir Windows kurulumu yapacağım.

- - - Güncellendi - - -

Son olarak kişisel dosyalarımı yedekledim ve ekran kartıma downclock yaptım. Yarın temiz bir Windows kurulumu yapacağım.

- - - Güncellendi - - -

Temiz bir Windows 8.1 kurulumu gerçekleştirdim. Ardından ekran kartımı kasadan çıkartıp detaylı bir şekilde temizledim. Daha sonra bilgisayarımı açıp ekran kartı sürücümü yükledim. Şimdilik herhangi bir sorun görünmüyor. Umarım tekrar bir sorun olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Berke Geyik, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı