Afterburner GPU1 ve GPU2 Grafik Ayarı

Makaleler
6
Yer
İstanbul
Açıkcası bunların grafik davranışı olduklarını düşündüğüm için başlığı bu şekilde koydum. Mümkünse konu ile alakası olmayan başlıktan ceza vermemenizi tercih ederim.

Dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve Afterburner'da böyle bir ayar var. Tıkladığım zaman bu iki durum arasında geçiş yapıyor ve tik işareti aktif oluyor, demek ki bu bir ayar. Peki bu ayar ne işe yarıyor? Tahminim ikisi aynı şekilde göründüğünde ekran kartlarının ikisi de eş zamanlı çalışıyor. Aksi durumda ise biri çalışırken diğeri çalışmıyor. Ama bu teorimden emin olamıyorum. İşin aslı nedir?

Ekran Görüntüsü (421).png
Ekran Görüntüsü (422).png

İkisi aynı anda çalışmıyor aslında. Hangisine ihtiyaç varsa o çalışıyor. Her ikisini de seçersen biri çalıştığı durumda değerleri panele yansıyor.

Soruyu tam anlamamışım, kusura bakma. Ben HD 630 devre dışı durumda kullandığım için sadece bir ekran kartı gözüküyor. HD 630'daki simgeyi aktif duruma getirdiğin zaman (grafik aynıyken) MSI Afterburner ile yaptığın ayarlar her iki ekran kartı için aktif oluyor. Ayarlar kısmındaki ''Seçimimi diğer ekran kartları ile eşitle'' ayarının kısayolu gibi düşünebiliriz. Ekran kartlarından birini devre dışı bırakma veya aktif etme gibi bir özelliği yok, yalnızca yapılmış ayarlar açılıp kapanabiliyor.

Son düzenleme:
Aynı ayarı kullanmak istersen basit bir kısayol işte, çok bir işlevi yok. :)

Dosya Ekleri

• Grafik aynı iken.png
    Grafik aynı iken.png
    228,5 KB · Görüntüleme: 269
  • Grafik farklı iken.png
    Grafik farklı iken.png
    210,1 KB · Görüntüleme: 257
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı