Ağ güvenliği

tugaykahya

Hectopat
Katılım
22 Mayıs 2013
Mesajlar
39
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
E.e.m. Öğrencisi
Merhaba ,

Ben binanın modeminden kablo ile internet çekmekteyim. Bir vatandaş sürekli 'mac adresi' üzerinden internetimi engelliyor, istediği zaman da serbest bırakıyor. Technitium Mac Adresses Changer programıyla değiştiriyorum düzeliyor fakat sanırım Net limitter programı üzerinden onu da bulup engelliyor. Ben tekrar değiştirince düzeliyor ama bu durum feci şekilde canımı sıkmaya başladı. Hatta ciddi ciddi bunu yapanı bulup bilgisayarını virüsle doldurmayı dahi istiyorum. Engelleme sebebi ise başlarda fazlaca indirme yapmamdı. Şimdi yapmadığım halde sanırım kendini mac adresi ile engellemeyle hacker sanıp internetimi engelliyor.

Özellikle Recep Bey ' e ve siz değerli arkadaşlarıma şunları sormak istiyorum :

(Şu bilgileri de vereyim : Ağa yaklaşık 16 kişi bağlı ve modem arayüzüne girecek kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorum.)

1- Ağ üzerinde hangi bilgisayarların aktif olduğu bilgisayarları nasıl anlayabilirim (net limitter i kullandım sadece benim bilgisayarı gördü) (artık ağda kimse yoksa indirme yapacağım -gece-)

2- Ağ üzerinden veya herhangi bir şekilde bilgisayarıma ulaşılmasını nasıl engellerim ve ulaşanlar nasıl ulaşıyorlar. (Ağ üzerindeki bilgisayarlara nasıl ulaşabilirim-inada bindi olay-)

3- Benim indirdiğim dosyalar diğer bilgisayarlardan herhangi bir şekilde görülebilir mi şifrelerim çalınabilir mi ?

4- Varsa bu konuda eğitim seti, kitap veya herhangi bir teknik kaynak sizlerden rica ediyorum.

Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Technopat.net 'e teşekkürler.
 
1. Bilgisayar'a girdikten sonra sol alttan Ağ seçeneğine tıklayın. Dosya ve yazıcı paylaşımını açınca ağdaki diğer kullanıcılarını görebilirsiniz.
2. Bilgisayarınıza normal şartlarda zaten ulaşılamaz. Ama hiç görünmek istemiyorsanız bunu Ağ ve Paylaşım Merkezi'ndeki Gelişmiş paylaşım ayarları altından ayarlayabilirsiniz:

aDoO9uD.png


3. Ortak ağ kullandığınızda eğer kablosuz ile bağlanıyorsanız evet. Wireshark ile her şeyiniz bir süzgeç gibi elenerek elde edilebilir. Ağa bağlanan herkes için geçerli. Özellikle şifresiz ağlarda, chat konuşmaları bile patır patır dökülür.

4. Şu an aklıma gelen yok.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı