Ağdaki bütün bilgisayarların IP adreslerini yenilemek

ilkaydmr

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi haftalar dilerim, umarım konuyu doğru kategoride açmışımdır.

İş yerindeki bilgisayarlarımız bir ağa bağlı ve birbirlerini görüp dosya transferi yapıyoruz. Ancak bazen bir sorundan dolayı bilgisayarlar internete çıkıyor ama bilgisayarlar birbirini görmüyor. Muhtemelen arada IP çakışması oluyor. Bu sorunu nasıl çözerim?
Ağdaki bütün bilgisayarların IP adreslerini tek seferde yenilemem mümkün mü?
(Superonline kullanıyoruz. Onların verdiği modemi kullanıyoruz. Çok defa modemi resetledim ancak sorun devam etmekte.)

Bu sorunu en iyi şekilde Switch çözer.
Server kurarken 100+ bilgisayar olduğu zaman 3 ayrı Switch'e ayırıyorum ben. Bu sayede hiçbir zaman IP çakışmıyor.

Basit bir sunucu kurup DHCP üzerinden cihazlara ikincil Ethernet kablosu ile özel iç ağ oluşturabilirsiniz. Dış ağ için normal modemin kabloları dağıtılır. Cihazlarda iki adet ağ görünür biri iç biri dış ağ olmuş olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu en iyi şekilde Switch çözer.
Server kurarken 100+ bilgisayar olduğu zaman 3 ayrı Switch'e ayırıyorum ben. Bu sayede hiçbir zaman IP çakışmıyor.

Hocam zaten ofisteki ağ eski, hangi kablo nereden geliyor, nereye gidiyor hiç belli değil. Modemden çıkan bazı kablolar Switch'e bazıları bilgisayara gidiyor. Zaten çok defa yenilenmesi gerektiğini söyledim ama henüz bir aksiyon alınmadı. Gündelik çözümler bulmaya çalışıyorum artık.

Basit bir sunucu kurup DHCP üzerinden cihazlara ikincil Ethernet kablosu ile özel iç ağ oluşturabilirsiniz. Dış ağ için normal modemin kabloları dağıtılır. Cihazlarda iki adet ağ görünür biri iç biri dış ağ olmuş olur.

Bu kadar teknik detay bilmiyorum hocam vallahi. Bilsem kendim komple ağı yenileyeceğim zaten.

Hocam zaten ofisteki ağ eski, hangi kablo nereden geliyor, nereye gidiyor hiç belli değil. Modemden çıkan bazı kablolar Switch'e bazıları bilgisayara gidiyor. Zaten çok defa yenilenmesi gerektiğini söyledim ama henüz bir aksiyon alınmadı. Gündelik çözümler bulmaya çalışıyorum artık.

Bu kadar teknik detay bilmiyorum hocam vallahi. Bilsem kendim komple ağı yenileyeceğim zaten.

Bahsettiğim şey aslında çok basit ufak bir araştırma ile yapılabilir. Sunucu olması için basit bir bilgisayar ayarlayıp Windows server kurulsa işinizi görür.

Bahsettiğim şey aslında çok basit ufak bir araştırma ile yapılabilir. Sunucu olması için basit bir bilgisayar ayarlayıp Windows server kurulsa işinizi görür.

Ağın yenilenmesi durumunda böyle bir seçenek de düşüneceğim o halde.

Superonline ile 30 cihaz limiti var.
Kendi routerinizi kullanın.

Superonline ile görüştüğümde o sınırı aşmadığımızı söylemişti.
Ayrıca dükkanın it işlerine bakan arkadaşı çağırdık, bir cihazın IP adresini manuel girdi sorun çözüldü.
Tahminimce yine ara ara sorun olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı