Ağdan RAT bulaşır mı?

Bunun da üstüne cihazda açık port ve uzaktan kod yürütme açığı olması lazım. İğne deliğinden ince, hatta kapalı bir delik.
İngilizlerin deve ve iğne deliğiyle alakalı bir lafı vardı da hatırlayamadım.
İşte bende bunu kastediyorum.Bu açığa sahip cihazı bile olsa arkadaşın,bu kısımdan vuracak saldırgan kolay kolay yok bizim ülkede.Çok uç nokta çünkü.%95 APK uygulamadan vuruyor bizim ülkedekiler.
Wifiden girebilirmi?

Teledonda anormallik oldu uygulama kendi kendine kapandı klavye kendi kendine kapandı geldi anlamadım.
WiFi üzerinden bağlananan tüm cihazlara erişim sağlayabilir.Ama böyle bir şey çok olası değil.Neticede WiFi ağınızda güvenlik önlemleri aktif ve çok önemli birisi değilsiniz diye düşünüyorum.

Her virüsü tespit etmek kolay değil. 30 gün boyunca ağ trafiğinini kaydetmek ve analiz etmek lazım. Aylık toplu veri gönderiliyorsa diye.
RAT genellikle sürekli ağa bağlı olur. 30 saniye analiz etmek yeterli olur.
Elle analiz profesyonel bilgi gerektirir. Antivirüs yok diyorsa yoktur. Kimse babasının hayrına sizin güvenliğinizle uğraşmayacağından anlattığım şekilde bir taramayı kendiniz yapmalısınız, yaparsanız, Wireshark kullanacaksınız.

Laptopumda RAT vardı ve laptop açıkken Ethernet portundan internet kullanıyordum telefonuma RAT girebilir mi?
Ağ üzerinden RAT bulaşmaz, ağ üzerinden Trojan bulaşabilir ama onunda ihtimali çok az (%5) Bilgisayardan telefona ağ yoluyla kesinlikle yayılmaz.
RAT türleri:

DarkCometRAT
1694237011102.png

(Resimler internetten alıntıdır.)
1694236876530.png

NJRat
Bu tür programlar basit programlardır, herhangi bir tehlike oluşturmaz. Bir antivirüsle taramanız bile yeterli ancak bazen RAT'ı oluşturan kişi içine kötü skriptler ekleyebilir. Bu da bilgisayarınıza hasar verebilir.

Ağ yolu ile RAT bulaştığını görmedim. Trojan'ın bile bulaşma ihtimali çok az.

Kaynaklar:
Remote Access Trojan (RAT) | RAT Malware | RAT Trojans | Malwarebytes Labs - Malwarebytes

1694237162564.png

Eğer Worm virüsü bulaştıysa sonuçlar değişebilir.

Dosya Ekleri

• 1694236837456.png
    1694236837456.png
    38,8 KB · Görüntüleme: 38

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı