Age of Empires 2 nasıl oynanır?

Hocam katılmıyorum. Aoe 2'yi, 3'ü ve daha başka başka oyunları oynadım. Şimdiye kadar bir tanesinin bile "öğrenmek" için videosunu izlemedim. Daha oynamadım ama dediğiniz şey HOI4 için geçerli olabilir. Böyle oyunlarda birazcık bakınıp deneme yanılma ve mantık yürütülerek oynanabileceğini düşünüyorum.

:D kardeş aoe2'yi hafife almanı tavsiye etmem. Kendi başına takılarak Online bile oynamadan botlarla 10000 yıl oynasan bile bulamayacağın taktikler var. Oyun içerisinde bir sürü Micro ve macro işlemler var. Bir profesyoneli izleyin en azından fikir sahibi olun. Bir işi ustasından izleyerek öğrenmek her zaman en iyisidir. Kendin deneyimlemen işin sonrası. Yeteneğin varsa boynuz kulağa geçer elbet. Türkçe olarak bir arkadaş var kasva diye Viper ile maç falan yapıyor yendiği de oldu. Ona göz atın biraz ama ben Viper'ı tavsiye ederim.

Tamam da hocam, bunlar kişiye göre değişir. Sen buraya taktik uzmanlarından getirsen, oyunun ana hatlarını göstersen, senin 10 yıldır oynadığın oyunda bilmediğin şeyi bile bulabilme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum.

İş bi' noktadan sonra mantıkta da bitiyor. Sen okçuları "saldım çayıra mevlam gayıra" diyerek en önden sürersen ve bundan ders almayıp her zaman böyle yaparsan ne olacak? Bunu gidipte bir kanaldan öğrenmektense ilk kendim deneyimlemeyi tercih ederim. Sonrasında zevk almıyorsam veya şunlar neler yapıyormuş dersem öyle izlerim. Keyfi bir şekilde de olabilir.

Ben zevkine oynarım öyle oyunları, gidip de turnuvaya katılma hayalim falan yok. Ha sizin veya konu sahibinin varsa, bunu işiniz gücünüz haline getireceksiniz ne öğrenirseniz kâr kalabilir, ona bir şey diyemem.

Ama eğlence amaçlıyken, kimseye rezil olmalık bir durum yoksa bu kadar da kasmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Rahat rahat kendin öğren, hem akılda da kalır hem de daha eğlenceli olur diye düşünüyorum.

Bi' ara boş vaktim olduğunda attığınız kanalı merak ettim, izlemeye çalışırım belki. Aslında ben 2'den çok 3'ü sevip oynuyorum ama olsun. 😀

Aslında oyunun taktiksel derinliği pek yok, çok basit ve eski strateji mekanikleri var. Videolardan bir şeyler öğrenebilirsin, gerisi de sadece pratiğe kalıyor.

Benim gibi çevre ve şehircilik bakanlığı çalışanı gibi şehir planlaması yaparak binaları yerleştirmeye çalışırsan sonucu iyi olmuyor yalnız. :D

Aslında oyunun taktiksel derinliği pek yok, çok basit ve eski strateji mekanikleri var. Videolardan bir şeyler öğrenebilirsin, gerisi de sadece pratiğe kalıyor.

Benim gibi çevre ve şehircilik bakanlığı çalışanı gibi şehir planlaması yaparak binaları yerleştirmeye çalışırsan sonucu iyi olmuyor yalnız. :D
Taktiksel derinliği pek yok diyenler oyunu pek iyi bilmeyenler malesef.

Taktiksel derinliği pek yok diyenler oyunu pek iyi bilmeyenler maalesef.
Oynadığım onlarca strateji oyunu arasında taktiksel derinliği ortalarda bile değil. Emin ol dediğin gibi olsaydı bu kadar fazla kişi oynamazdı karmaşık geleceği için.

Orantı çok basit, bir şey ne kadar basitse o kadar çok oynanır.

Not: Üşenmeden oynadıklarımı listeledim de, ortalarda bile değil demek haksızlık olmuş ama taktiksel derinliği en yüksek olan oyunlardan biri değil hâlâ.

Son düzenleme:
Canım kardeşim oynamasını tam olarak bilmediğinizin bir oyunun taktiksel derinliğinden nasıl bahsedebilirsiniz. Yani oyun içerisindeki makroları mikroları ve zamanlamaları bilmeyen birisi anlayamaz bile(Onlarca farklı modu saymıyorum bile). Daha önce hiç elma yemeyen birisinin elmanın tadını tarif etmeye çalışması gibi. 21 yıllık oyun hala güncelleme alıyor sanki 2021'de çıkmış gibi. Oyuncuları köklü, 1 gün oynayıp bırakan cinsten değil. Dereceli sistemi getirildi çağa ayak uyduruyor. Grafikleri gelişiyor. Yani ne kadar basit ise o kadar çok oynanır demek üzerine çok düşünülmüş bir laf gibi gelmedi bana. AeO2 topluluğunun kalitesinden bahsetmiyorum bile. Yani sizin ilkokulda arkadaşlarınızla farmville oynar gibi oynadığınız ilk 30 dk saldırmak yok dediğiniz mızraklı atlıyı yener, atlı okçuyu yener, okçu mızraklıyı yener mantığında bir oyun değil. En azından profesyonel seviyede. Mesela çerezini kolanı alıp bu maçı izleyebilirsin pro seviyede oyun nasıl dönüyor 4v4. Starcraft kadar olmasa da yüksek apm / yüksek odak isteyen ve oyun moduna, takıma, oynanan ülkelere ve oyuncu karakterine göre anlık değişebilen taktik bilgisi gerektiren derin bir oyundur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Canım kardeşim oynamasını tam olarak bilmediğinizin bir oyunun taktiksel derinliğinden nasıl bahsedebilirsiniz.
21 yıllık oyun hala güncelleme alıyor sanki 2021'de çıkmış gibi.
21 yıldır oynadığım oyunun taktiksel derinliğinden bahsedemiyormuşum. :D Peki... 🤣 Taktiksel derinliği çok daha fazla olan bir sürü strateji oyunu var, onları oynayanları da görüyoruz. Sayıları 1-2 milyonu geçmiyor.

Age of Empires'ın ilk oyununu tarihsel döneminden dolayı daha çok seviyorum, onun taktiksel derinliği 2. oyunun çeyreği kadar bile değildi.

Yani sizin ilkokulda arkadaşlarınızla Darmville oynar gibi oynadığınız...
Farmville ben ilkokuldayken yoktu, binaenaleyh ben ilkokuldayken Facebook da yoktu. MSN, ADSL falan da yoktu. :D

Son düzenleme:
Bu oyunu ilk oynadığımda hayran kalmıştım. Ülkemi kurmuştum, oduncularım odun kesiyorlar, toplayıcılarım çilek topluyorlar ve balıkçılarım balık topluyorlardı. Öyle güzel gelişiyorduk ki o kadar mutluyduk ki oyunu açık bırakıp uyumuştum. Sabah çok gelişmiş bir ülke olacaktık. Fakat uyandığımda ağır bir sürprizle karşılaşmıştım. Başka bir ülke gelmiş ve ülkemi yakıp, yıkmıştı. Oyun sona ermişti. İşte o zaman anladım savaşın ne kadar iğrenç bir şey olduğunu. Allah belasını versin o saldıranların halâ sinirleniyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı