Agi 1TB SSD'de DRAM var mı?

serdarrrr4r

Picopat
Katılım
5 Ocak 2024
Mesajlar
441
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bende bu SSD'nin 512 GB hali var memnunum. Okuma, yazma hızını iyi eğer DRAM varsa 1TB olan versiyonunu da alacağım. Çoğu kişi bilinmeyen marka alma bu SSD'den demiş. Ama halihazırda kulanan biriyim bu SSD'yi kısaca DRAM varsa alacağım. Aynı fiyat bandında Kioxia Exceria g2'de var. Ama okuma, yazma hızı az o yüzden pek sıcak bakmıyorum. Benim için hız önemli. Eğer gerçekten kötü bir marka ise g2'yi alabilirim. Elimdeki AGI marka SSD'nin okuma, yazma hızının fotoğrafıda var isterseniz atabilirim.

 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 19
2.100 TL para verdikten sonra AGI almanı tavsiye etmem. Okuma yazma hızları önemli elbette ama sadece oyun oynayıp Google'da geziyorsan senin için o kadar da fark ettirecek bir şey değil. Git şunu al en azından:


250 TL vermemek için abuk sabuk marka alma.
 
Ve TLC tam olarak nedir? İyi bir şey mi?
NAND türü diyeyim. QLC-TLC-MLC-SLC diye gidiyor. Piyasadaki birçok SSD TLC-QLC NAND. TLC olması daha iyi çünkü daha uzun ömürlü oluyor genel olarak. Şöyle anlatayım, sırtında 3 birim yük taşırsan mı daha çok yorar yoksa 4 birim mi? QLC'de 4 birim düşüyor. TLC'de 3. Bu nedenle daha iyi.

1712771694893.png
 
2.100 TL para verdikten sonra agı almanı tavsiye etmem. Okuma yazma hızları önemli elbette ama sadece oyun oynayıp Google'da geziyorsan senin için o kadar da fark ettirecek bir şey değil. Git şunu al en azından:


250 TL vermemek için abuk sabuk marka alma.

250 lirasından değil 3K bandına kadar DRAM'ı olan ve okuma, yazması yüksek olan SSD bulamadım.
 
250 lirasından değil 3K bandına kadar DRAM'ı olan ve okuma, yazması yüksek olan SSD bulamadım.
Nasıl bulamadın? Al buyur taş gibi SSD:


Okuma yazma hızına takılma bu kadar. Sürekli dosya aktarımıyla uğraşan birisi değilsen hiçbir fark göremeyeceksin zaten.
 

Geri
Yukarı