@emrsymn Exceria Plus ve Plus G2 modellerinde var, Plus G3 modelinde yok.
Yani bu SSD de dram var mı?Emin olmak için soruyorum Kioxia Exceria Plus serisi SSD de DRAM mevcut değil mi?
Ürün TechPowerUp'a göre G2 Plus ile 1'e 1 aynı yani evet DRAM var.Yani bu SSD de dram var mı?
Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD (3400MB Okuma / 3200MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD (3400MB Okuma / 3200MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
1900 liraya alınır mı sizce bu attığım model? 0 açılmamış kutu şeklinde.Ürün TechPowerUp'a göre G2 Plus ile 1'e 1 aynı yani evet DRAM var.
1900 liraya alınır mı sizce? bu attığım model? 0 açılmamış kutu şeklinde.
G2 ile düz Plus modeli arasında Plus daha iyi okuma ve yazma hızına sahip ikisindede dram varsa ve plus modeli üzmezse plus olanı alacagım o zaman degil miG2 Plus 2 TB bende var. Bence güzel disk. Soğutucu alıp takıp kullanırsan uzun yıllar götürür. Tavsiye ederim. Fiyat olarak çok iyimiş.
Evet maalesef stoğu kalmadığından onun yerini SN580 alıyor.G3'ün pek de iyi bir disk olmadığı konusunda hemfikiriz. Bu konuda sorun yok ancak forumdakiler önermiyor diye sürü psikolojisi ile hareket etmemeliyiz. Forumdaki çoğu kişi araştırmıyor, sürü psikolojisiyle hareket ediyor.
Kioxia Exceria Plus G2 modeli daha iyi. G3 yerine onu tavsiye ederim ben de. Artı ve eksilerle değerlendirecek olursak, G3'ün DRAM'siz olması eksi. Bunun yanı sıra TechPowerUp sitesindeki testlere göre, SSD ağır yük altında fena şekilde thermal throttling yaşamış. Son olarak SLC Cache sonrası hızı 400 MB/sn'ye kadar düşüyor ancak SLC Cache'i oldukça büyük. Standart bir kullanıcı için fazla büyük hatta.
Exceria Plus G2'ye gelirsek, standart kullanıcı için oldukça iyi disk. SLC Cache'i oldukça düşük olsa da SLC Cache dolduktan sonraki hızı oldukça iyi seviyede ilerliyor. Çok büyük dosyalarla uğraşan birisi için bu yönü G3'e göre daha iyi. DRAM bulundurması da artı özelliklerinden.
Bunlar dışında düz G2 versiyonu ikisinden de çok daha zayıf. SLC Cache sonrası hızları da berbat. SLC Cache de çok küçük. O yüzden daha iyi diskler varken her konuya G2 spamlamak mantıklı değil. G2 spamlamak bu forumda ezberlenmiş bir gelenek haline geldi maalesef.
Şu konumda Plus G2 > G3 > G2.
Yukarıdaki alıntıdada anlatıldığı gibi. Gerek testlerde gerek hız olarak alınabiliyorsa G2 Plus en mantıklı model şu anda.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.