Ağımdaki tüm bilgisayarlara bulaşan reklam sorunu

stahli

Kilopat
Katılım
20 Nisan 2014
Mesajlar
219
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web Developer
Merhabalar, bilgisayarım geçenlerde bilgisayar kullanmayı yeni öğrenipte önüne gelen reklama tıklayarak toolbar/malware indirip yükleyen birkaç dayıya maruz kaldı. O gün bu gündür bu garip sorunla uğraşıyorum.

İnternette dolaşırken hiç reklam olmayan sitelerde abuk subuk reklamlar çıkıyor (cinsel içerikli reklamlar). Genelde Skype'da biri oturum açmış gibi sol alttan veya sağ alttan bildirim şeklinde reklamlar geliyor (Ayça_22 Oturum açtı gibi). Bazende yeni pencerede cinsel içerikli reklam siteleri açılıyor. İlk başta malware bulaşmıştır taratır bulurum dedim; bilgisayarı türlü türlü yazılımlar ile tarattım hiç birşey bulamadım. Şimdi internetimin bağlı olduğu bütün bilgisayarlarda aynı reklamların çıktığını görüyorum. USB'den sadece klavye ve mouse bağlı herhangi bir aygıttan bulaşmasıda mümkün değil. Öğeyi denetle yaptığımda resmen sayfanın içeriğine reklam enjekte edilmiş olduğunu görüyorum. Adblock tarzı yazılımlarda bunu engelleyemiyor. Hatta o kadar ilginçtirki ağıma bağlanan her bilgisayara bu virüs bulaşıyor.
Sorunun sebebi ne olabilir ? Bu konuda fikri olan arkadaşların acil yardımına ihtiyacım var.

@Recep Baltaş
 
İlk olarak imzamdaki sistem tarama 1 ve 2 rapor sonuçlarını paylaşın. Raporları doğru verirseniz gerekli çözümleri söyleyip virüsü sildikten sonra modeme reset atmanı ve firmware güncel değilse güncellemeni söyleyeceğim.
___
Şuan rapor sonuçlarını ver diğer dediklerimi yapma.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı