Ağır Çalışan Bilgisayarda Neyin Kontrol Edilmesi Gerekli?

ultimix

Kilopat
Katılım
13 Ocak 2016
Mesajlar
338
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
esnaf
Merhaba,
İş yerinde şirketin kullandığı yazılımı kullanıyoruz. Bir bilgisayarda program ağır çalıştığını söylediler. Neyse dedim bilgisayarı aldım HDD test ettim iki ayrı program ile bad sector vb. bulmadı. İkincisi Memtest ile RAM testi yaptım bunda da sorun bulmadı. Bilgisayara yeniden Windows kurdum bu sefer başka bir yerde başka bir kişinin kullanımına verdim yine aynı sorun oldu. Sorun bilgisayarda bu kesin.

Sizce ne sorunu olabilir? Neyi kontrol etmem gerekir? İşlemciden böyle bir şey yapar mı? İşlemciyi nasıl test edebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam HDD'dendir büyük ihtimalle. SSD takarsanız düzelir. Bad sector çıkmasa bile bence HDD'den.
Bende öyle düşünüyorum ama hem bilgisayarın biosundaki kendi test programı ile hemde iki ayrı hdd kontrol yazılımı ile yavaş modda tarama yaptım bir şey bulamadı.

Acaba işlemci böyle bir darbooğaz yaratıyor olabilir mi?

Ramleri memtest ile test ettim sizce yeterli olmuş mudur?
 
Bende öyle düşünüyorum ama hem bilgisayarın biosundaki kendi test programı ile hem de iki ayrı HDD kontrol yazılımı ile yavaş modda tarama yaptım bir şey bulamadı.

Acaba işlemci böyle bir darbooğaz yaratıyor olabilir mi?

RAM'leri Memtest ile test ettim sizce yeterli olmuş mudur?

Eğer Memtest de sıkıntı yoksa büyük ihtimal RAM'den değildir. Eğer arkadaşınızdan falan SSD bulabilirseniz deneyin bence.
 
Ya bu şirketleri anlamıyorum hala ısrarla PC'lere harddisk koyuyorlar devir katı hal sürücülerinin çağı. Bazı şirket bilgisayarları var hardsikleri o kadar ölmüş ki program açıp kapayamıyorsunuz tıklayınca PC donuyor.
 

Geri
Yukarı