Ağır depresyondayım

Makaleler
1
Yer
ANKARA
Daha fazla  
Meslek
Esnaf
Herkese iyi geceler.
Ankara'da yaşayan 24 yaşında bir gencim.
Her şeyin anlamsız geldiği, umutların yitirildiği, hayattaki hiçbir şeyden zevk alamadığım bir evredeyim.
Bazılarına göre ortalama bir tip, küçük bir kesime göre yakışıklı, büyük çoğunluğa göre -ben dahil- çirkinim. (Ay bu ne yhaa ben bunla mı çıkcam .s.s diyeni bile gördü bu kişi.)

Ne fakirim, ne de zengin. Allah'a şükür kendi yağında kavrulan bir ailede yaşıyorum. 182 boy, 72 kilo. Arabamız yok, evimiz de yok.

2 tane can kardeşim, agam var. Onların hayatında çoğu şey yolunda gidiyor. Aralarında en dibi yaşayan o şanslı kişi benim. İçimi kimseye dökemiyorum diye buraya yazmak istedim sadece.

Ağlıyorum, bağırıyorum, çağırıyorum, içiyorum, çığlık atıyorum, yardım istiyorum. Kimse duymuyor. İçinde bulunduğumuz durumdan -ülkemizin iç sıkıntıları- kaynaklı olsa gerek, eskiden de ara ara bu tip durumların içine düşerdim ama bu seferki bir başka. Herkesin yalandan da olsa mutlu olması, birileriyle elele dolaşması, birilerinin sevilmesi, ilgi görmesi artık kanıma dokunmaya başladı, zoruma gidiyor biraderlerim.

Ben neden sevilmiyorum, neden ilgi görmüyorum, neden kimse yüzüme bile bakmak istemiyor, neden herkes bu kadar önyargılı, neden böyle davranıyorlar? Neden beni kendime küstürüyorlar, neden erkekliğimden nefret ettiriyorlar? Neden kurtulamıyorum bu durumdan? Ne yapmam gerekiyor benim artık anlayamıyorum. Eskiden bu kadar zor değildi ikili ilişkiler. Büyüklerim daha iyi bilirler benden.

Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar, ben de sevilmek istiyorum, ben de ilgi görmek istiyorum, elimden tutulsun istiyorum, Ankara'da yaşayanlar bilir, Anıtkabir'e gitmek, Atakule'ye gitmek, Kızılay'da gezmek, Kuğulupark'a çıkmak...

Kendimi artık şu adam gibi hissediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nolur bana yardım edin. Aklıma mukayet olamıyorum. Delirmek üzereyim.

@VENGEANCE ANGEL bu depresyon durumları ne zamandır bu derecede artmış durumda? Hiç psikiyatriste gitmediniz mi sorunları çözmek için? Lütfen doktora başvurun. Cidden sizi üzmek gibi olmasın ama burada kimse sizi depresyondan kurtaramaz. Eğer çok bunalmış ya da sıkılmışsanız ve muhabbet edecek kimse de yoksa buraya yazın. Müsait olduğumda sizinle sohbet ederim. Belki bir nebze depresyonunuzu hafifletirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikoloğa veya psikiyatriye gidin, kendi düşüncem eğer psikolog tecrübeli ve işini iyi yapabiliyorsa en zor ve en depresif hastasını bile düzeltebilir
Zor gelebilir ama hem psikolog hem de psikiyatriden daha iyi bir doktor var; kendiniz, unutma senin durumunu yaşayan bir sürü insan var ve bazıları depresif olmasına rağmen kendini geliştiriyor, spora başlayarak kendini geliştirebilirsin onun dışında para kazanma yabancı dil filan, kendi kendinize mutlu olursunuz.

Bu durumun ne kadar üzerine giderseniz o kadar büyür ve bir süre sonra çığ gibi bir hale gelir. Yapmanız gereken şey arayışta ve beklentide olmamaktır. Kısacası akışına bırakın gitsin. Bu kadar üzülmeyin yani henüz bu yaşta kendinizi böyle yıpratmamaya çalışın derim.

@VENGEANCE ANGEL bu depresyon durumları ne zamandır bu derecede artmış durumda? Hiç psikiyatriste gitmediniz mi sorunları çözmek için? Lütfen doktora başvurun. Cidden sizi üzmek gibi olmasın ama burada kimse sizi depresyondan kurtaramaz. Eğer çok bunalmış ya da sıkılmışsanız ve muhabbet edecek kimse de yoksa buraya yazın. Müsait olduğumda sizinle sohbet ederim. Belki bir nebze depresyonunuzu hafifletirim.
Her şey 10 yaşımda başladı aslında. Çoğu şeyi atlattım, üstesinden bir şekilde gelmeye çalıştım. Yıllarca süren kendi çabalarımla bugünlere geldim. Bu konuyu aşamıyorum ama.

Kariyer hayatımda ileride önüme çıkar diye çekincemden ve hap bağımlısı olmak (antidepresan) istemediğimden hiç destek almadım.

Tabi ki sohbet muhabbet edebiliriz, neden olmasın?

Psikoloğa veya psikiyatriye gidin, kendi düşüncem eğer psikolog tecrübeli ve işini iyi yapabiliyorsa en zor ve en depresif hastasını bile düzeltebilir
Zor gelebilir ama hem psikolog hem de psikiyatriden daha iyi bir doktor var; kendiniz, unutma senin durumunu yaşayan bir sürü insan var ve bazıları depresif olmasına rağmen kendini geliştiriyor, spora başlayarak kendini geliştirebilirsin onun dışında para kazanma yabancı dil filan, kendi kendinize mutlu olursunuz.
Psikolog mu psikiyatri mi? Kafamı en çok kurcalayan sorulardan birisi bu.

Ben kendimi bilgisayar ve yazılım üzerine geliştirmeye çalışıyorum. Spora gidecek vaktim yok emin ol. Yoğun bir tempoya sahibim. Haftada 1 gün izin, 6 gün iş, haftasonu izin yok. Sabahtan akşama kadar iş. Açıköğretimden bilgisayar programcılığı okuyorum aynı zamanda. İngilizcem iyidir çok şükür.

Sana ilgi görmen ve sevilmen gerektiği düşüncelerini kafandan atarsan rahatlayıp yoluna bakarsın.
Aşamadığım nokta tam olarak burası işte. Zaten bunu yapabilsem, sorunum kalmaz.

Bu durumun ne kadar üzerine giderseniz o kadar büyür ve bir süre sonra çığ gibi bir hale gelir. Yapmanız gereken şey arayışta ve beklentide olmamaktır. Kısacası akışına bırakın gitsin. Bu kadar üzülmeyin yani henüz bu yaşta kendinizi böyle yıpratmamaya çalışın derim.
Yıllardır üzerine gide gide bu hale geldim. Hiç güzel bir hayatım olmadı. Ben de o şanssız kafiledenim. Biraz da bu koyuyor aslında.

Psikolog doktor değil, teşhis koyamaz, ilaç yazamaz, tedavi uygulayamaz vs. Önce psikiyatriste gitmen gerekiyor. Psikiyatrist gerekli görürse psikolog desteği de alırsın. Hayati nokta, altın kural, psikiyatristin dediğini yapman, önerdiği tedaviyi uygulaman.

Ben kendimi bilgisayar ve yazılım üzerine geliştirmeye çalışıyorum. Spora gidecek vaktim yok emin ol. Yoğun bir tempoya sahibim. Haftada 1 gün izin, 6 gün iş, hafta sonu izin yok. Sabahtan akşama kadar iş. Açıköğretimden bilgisayar programcılığı okuyorum aynı zamanda. İngilizcem iyidir çok şükür.

Bence en önemli silaha sahipsiniz. Kendinizi bu konuda geliştirerek iyi bir kariyer planlaması ile maddi anlamda çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Daha yasınız 24 de ki 2 sene sadece kariyer yapsan 26'dan sonra hayatı istediğin gibi yaşamaya başlarsın. Maddi durumu çözdükten sonra gerisi gelir zaten. Öyle tipmiş beğenmekmiş sen hele bir dolgun bir maaşla işe başla sporunuda yaparsın evini arabanıda alırsın işin sonunda sen seçilen değil seçen olursun...

Şuandaki karamsarlığınızı anlayabiliyorum ama buna hiç gerek yok.

Psikolog zaten boş işte psikiyatriye gözükebilirsiniz o tahliller ile size biraz daha iyi gelecek ilaçlar verebilir (kandaki bazı değerlerin fazla veya eksik olması ile ilgili)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı