Ağır depresyondayım

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Merhaba değerli Technopat üyeleri. Umarım iyisinizdir. Ben iyi değilim. Çok bunaldım. Üstümde ağırlık yorgunluk halsizlik bitmişlik tükenmezlik var ama sebebini bulmaya çalışıyorum. Mutlu olmak istiyorum ama olamıyorum. Sanki mutluluk bana o kadar yabancı gelmeye başladı ki mutlu olmak beni kötü yapıyor. Arkadaşım yok. 1 tane arkadaşım var oda beni çok istemiyor. Onun arkadaşları çevresi var. Yarın da buluşcaklar. Benim niye yok diye sorguluyorum. Sürekli onu kıskanıyorum ve onda olan şeyleri istiyorum. Sürekli alışveriş yapıyor en iyi bilgisayara sahip. Bende niye yok diye soroguluyorum. Ailesi çok iyi onun dediklerini yapar onunla anlayış kurar. Benimkiler hiç öyle değil. Ya oyunlara para yatırmak için kart bile alamıyorum. Bir şey olur diye korkuyor cahiller. Özgüvensizim insanların yüzüne bakmaya utanırım. Arkadaş kurmam. Okulu sevmem çünkü sıkılıyorum. Hele zaman geçiyor son 1 hafta kaldı. Zaman çok hızlı. Kimse benimle konuşmuyor. Hayatım galiba o arkadaşa b ağlı. Sürekli onu düşünüyorum. Evlerimizde çok yakın. Çok yalnızım. Gerçekten yalnızlık bana zarar veriyor. Aşırı yalnızım delireceğim. İştahım artık yok. Yalnızlık beni öldürecek. Yalnızlık öyle bir şey ki tarifi edilemeyecek bir şey. Sanki hayattan koptuğun o andır yalnızlık. Yalnızlık... Gerçekten depresyonda olma sebebim o arkadaş yüzündenn galiba. Aşırı mutsuzum ağlamak istiyorum bağırmak isitiyorum. Okulda onu düşünüyorum o çok iyi bir okulda. Psikolog danışmak istiyorum ailem var ve 18 yaşından küçüğüm. Bana yardımcı olun benimle biraz da sohbet edin. Sizi seviyorum Technopat üyeleri. Teşekkürler şimdiden yazdıklarınız için.

Merhaba değerli Technopat üyeleri. Umarım iyisinizdir. Ben iyi değilim. Çok bunaldım. Üstümde ağırlık yorgunluk halsizlik bitmişlik tükenmezlik var ama sebebini bulmaya çalışıyorum. Mutlu olmak istiyorum ama olamıyorum. Sanki mutluluk bana o kadar yabancı gelmeye başladı ki mutlu olmak beni kötü yapıyor. Arkadaşım yok. 1 tane arkadaşım var oda beni çok istemiyor. Onun arkadaşları çevresi var. Yarın da buluşcaklar. Benim niye yok diye sorguluyorum. Sürekli onu kıskanıyorum ve onda olan şeyleri istiyorum. Sürekli alışveriş yapıyor en iyi bilgisayara sahip. Bende niye yok diye soroguluyorum. Ailesi çok iyi onun dediklerini yapar onunla anlayış kurar. Benimkiler hiç öyle değil. Ya oyunlara para yatırmak için kart bile alamıyorum. Bir şey olur diye korkuyor cahiller. Özgüvensizim insanların yüzüne bakmaya utanırım. Arkadaş kurmam. Okulu sevmem çünkü sıkılıyorum. Hele zaman geçiyor son 1 hafta kaldı. Zaman çok hızlı. Kimse benimle konuşmuyor. Hayatım galiba o arkadaşa b ağlı. Sürekli onu düşünüyorum. Evlerimizde çok yakın. Çok yalnızım. Gerçekten yalnızlık bana zarar veriyor. Aşırı yalnızım delireceğim. İştahım artık yok. Yalnızlık beni öldürecek. Yalnızlık öyle bir şey ki tarifi edilemeyecek bir şey. Sanki hayattan koptuğun o andır yalnızlık. Yalnızlık... Gerçekten depresyonda olma sebebim o arkadaş yüzündenn galiba. Aşırı mutsuzum ağlamak istiyorum bağırmak isitiyorum. Okulda onu düşünüyorum o çok iyi bir okulda. Psikolog danışmak istiyorum ailem var ve 18 yaşından küçüğüm. Bana yardımcı olun benimle biraz da sohbet edin. Sizi seviyorum Technopat üyeleri. Teşekkürler şimdiden yazdıklarınız için.
Bide telefonum bozuldu yeni telefon alacam. Telefonn olmayınca zaman hiç geçmiyor çok sıkılıyorum. Okul açılacak zaten onun acısı ayrı kalbimde çok kötü iz bırakıyor. Ağlamak istiyorum

Depresyon ciddi bir hastalık ve tek başına atlatabileceğin bir şey değil, mutlaka psikiyatriye görünmelisin ve yalnız kalmamalısın. Benim izlediğim yol bu şekilde.

Tavsiyem kendine bir hobi edinmen. Hobi edinerek bir nebze olsa da zamanı geçirebilir ve dertler aklına gelmeyebilir. Öz güven olaraksa spor buna katkı sağlayabilir. Ama bir psikoloğa görünsen daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buraya yazdıklarının aynısını ailene anlat psikologla görüş en önemlisi arkadaş edinmek lazım. Tek başına hayat geçmez.

Hayatta olmaz bunları aileme gösterip beni psikologa götürekler. Cahiller hocam hiçbiri yapamaz yani ailem iyi meslekleri var gelirimiz de oldukça yüksek ama yapmazlar yani kendileri beni mutlu ama çalışmayan tembel zanneden insanlar. Annem hariç böyle düşünmüyor.

Arkadaş olalım 🫶

Olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu durumda da biraz sorunu kendinizde mi arasanız diyorum. O sizi istemeyen arkadaşınız neden sizi istemiyor diye kendinize sorabilirsiniz. Hadi ondan umudu kestiniz diyelim, illa arkadaşınızın mı olması lazım? Kendinize alan yaratın, ne bileyim gidin dışarı çıkın, dolaşın, bir yerde dürüm vs. yiyin. Yani bence kendinizi depresyona şartladığınız için kendinizi depresyonda gibi hissediyorsunuz. Benim de arkadaşım yok ama mutluyum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı