Ağır hasar kayıtlı araç alınır mı?

mergen_t

Hectopat
Daha fazla  
İstediğim model aracın ağır hasar kayıtlı olanları neredeyse 40% daha ucuza listelenmiş. Bu araçlar sağlam kazalara karışmış oluyorlar farkındayım fakat benim de ilk arabam olacak. Şase ve airbagleri sağlamsa yine de alınabilir mi? Ya da başka nelere dikkat etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir araba ağır hasarlı ise muhtemelen şase de işlem görmüştür, yurt dışında arabalar önce kazalı hali ile düzeltilir ardından deformasyona uğrayan tüm panelleri kesilerek yerine sıfır panel puntalanır. Bizde ise mevcut halini düzeltiyorlar, yani malzeme kalıcı deformasyona uğruyor ve zaman içinde hasarlı noktadan geri katlanma, macun çatlamaları gibi pek çok sorun oluyor. İlaveten ana karisörün kasıntıda olması araçta rot ayarı tutmaması, sürekli bir taşıyıcının sorun yaratması örneğin ağır hasar kayıtlı bir Linea vardı tanıdıkta araç sürekli olarak sağ ön aks bilyasını dağıtıyordu. Bir aracın yürüyen aksamında sorun varsa gider gerekirse sıfırını alır takarsınız sorun gider ancak kasa hasarı düzen tutmuyor.

İstediğim model aracın ağır hasar kayıtlı olanları neredeyse 40% daha ucuza listelenmiş. Bu araçlar sağlam kazalara karışmış oluyorlar farkındayım fakat benim de ilk arabam olacak. Şase ve airbagleri sağlamsa yine de alınabilir mi? Ya da başka nelere dikkat etmeliyim?

Airbagi unut da işlem görmemiş şase bulursan yürüyende de bir sorun yoksa alınabilir bence.

Araç Scirocco mu?

Yok hocam Egea, Civic, Corolla.

Hasarsız fiyatından çok daha düşük fiyattaysa elbette alınır. Bizde küçük bir kazadan dolayı aracımız ağır hasarlı oldu ancak sadece şase ucunu düzelttiler o da çok az şekilde. Lise arkadaşımda Linea var. Onun ön 3 değişen, sürücü hava yastığı işlemli, yolcu hava yastığı yok mesela ama normal hasar kaydı var. Hasarından hasarına değişir yani. Bu saydığım 2 tip araba alınır. Ha sonrasında ben biraz takıntılıyım, arkadaşımın aracını alsam kesinlikle yolcu hava yastığı taktırırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı