Ağır iş koşulları ve alternatif çalışma ortamı arayışı

Scraptor

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, babamın bulduğu bir ambalaj fabrikasında işe başladım ve 1 aydır çalışıyorum. Ancak hiç memnun değilim. 08.00-20.00 arası çalışıyorum, yarım saat yemek ve iki tane 15'er dakikalık molam var. Goril gibi yük taşıyorum, bir de bu yükler makineden seri geliyor. Düz kolileri 5'er 5'er kaldırıp palete diziyorum. 5 kartonun toplamı 4 kg buluyor. 4 kg belki sizin için hafif gelebilir, ancak bunu günde 1000 defa eğilip kaldırdığınızı düşünün. Sadece bu olsa yine kafi, ama daha ağır yerlerde de çalıştırıyorlar, yani işim çok ağır. Annemin bir arkadaşı, "gelsin, şok markete aldırayım" demiş. Sizce çalıştığım yer kadar ağır mıdır? (kendi fikrim, yaptığım işten daha zor olamayacağı kanaatindeyim. Çalıştığım yerdeki yaşıtlarım 1 ay bile dayanmadan çıkmışlar, kalanlar 40 yaşında adamlar. Birlikte yük kaldırırken, adama "abi elimden kayıyor, çok ağır" diyorum, adam "hafif" diyor. Bir de ben adamdan kalıplıyım, 60 kilo adam karınca gibi.)

Mobbing, kaybolan malların maaşından kesilmesi ve her gün yüzlerce insanla uğraşmayı göze alıyorsanız geçebilirsiniz.

Mobbing, kaybolan malların maaşından kesilmesi ve her gün yüzlerce insanla uğraşmayı göze alıyorsanız geçebilirsiniz.

Şokta işe girerse hafif torpil ile gireceği için genele göre daha az mobing yaparlar diye düşünüyorum. Bizim burada bir kasiyer var, insanlar ile sıfır etkileşim, diğer market arkadaşları ile bayağı konuşuyor ama müşteriler ile asla konuşmuyor, öyle bir taktik kullanırsa çok sorun olmaz.

Hocam, molaları çıkartırsak 11 saat çalışıyorsun. Bir de cumartesi de gidiyorsan haftada 55 saat yapar. Şok markette ise,
  • Sabah vardiyasında çalışanlar 08:45- 17:00 arasında çalışmaktadır.
  • Akşam vardiyasında çalışanlar ise 13:00 – 21:00 arasındadır.
  • Gün içinde 1 saat mola verme hakkı tanınmaktadır.
Yazıyor. Bence her türlü şok daha iyidir. En azından çalışma saati olarak. Fazla mesai olayını bilmiyorum. O zaman işler değişir.

Hocam, molaları çıkartırsak 11 saat çalışıyorsun. Bir de cumartesi de gidiyorsan haftada 55 saat yapar. Şok markette ise,
  • Sabah vardiyasında çalışanlar 08:45- 17:00 arasında çalışmaktadır.
  • Akşam vardiyasında çalışanlar ise 13:00 – 21:00 arasındadır.
  • Gün içinde 1 saat mola verme hakkı tanınmaktadır.
Yazıyor. Bence her türlü şok daha iyidir. En azından çalışma saati olarak. Fazla mesai olayını bilmiyorum. O zaman işler değişir.

Kağıt üstünde böyle yazıyor, bizim balkon direkt markete baktığı için biliyorum, (sayım günlerinden bahsetmiyorum) bazı günler gece 12'ye kadar açık kalıp içeride rafları düzenlediklerini temizlik yaptıklarını gördüm, çöp işleri diğer temizlik işlerini falan yapıyorlardı.

Kağıt üstünde böyle yazıyor, bizim balkon direkt markete baktığı için biliyorum, (sayım günlerinden bahsetmiyorum) bazı günler gece 12'ye kadar açık kalıp içeride rafları düzenlediklerini temizlik yaptıklarını gördüm, çöp işleri diğer temizlik işlerini falan yapıyorlardı.

Doğrudur, kolay iş değil kesinlikle. Tenha bir yere denk gelirse bir tık daha rahat eder bence. Fabrikaya kıyasla.

Market de çok kötü şu anki işin de çok kötü. Başka alana yönel dostum. Ben de markete girdim pişmanım girdiğime böyle rezil bir iş yok.

Bence restoranlarda çalışmak diğer iki işe göre biraz daha olumlu, Burger King veya diğer zincir restoranlarda çalışabilirsin, veya normal esnaf yerlerde garsonluk yapabilirsin, zincir restoran işide marketten farkı yok aslında ama market kadar kötü değil, sana tavsiyem tanıdık bir esnaf akraba arkadaş varsa kesinlikle onun yanında çalışman, ama hayırsız akraba ise maaş vermeyi teklif bile etmeyebilir.

Yıllar önce herkesin bildiği bir hamburgercide çalıştım. Günde 7.5 saat mesaisi vardı. Bazen fazla mesai oluyordu. Tek sıkıntısı hep ayaktasın. Onun haricinde rahattı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı