Ağırsağlam powerlifting programı almak mantıklı mı?

Şu zamana kadar kötü besleniyordum daha yeni yemek programı sahibi oldum uygulamaya da çalışıyorum sizin söylediğinize göre 5x5 programa mı dönmem gerekiyor? Bir de 5 ayda 120 kilo çok zor gibi geldi 70 kilo bile olsa bunu yapmak çok zor değil mi? Orada tanıştığım 2 3 yıllık sporcular bile 80 kilo bench yapıyor o zaman onlar da mı yanlış şeyler yapıyor.
5x5 programa dönmek zorunda değilsin ama 5x5 ağırlık artırma konusunda en iyi programlardan biri. 5 ayda 120 kiloya çıkmak tabii ki zor ve tabii ki bu teoride yani kitapta yazan programda böyle gözüküyor. Pratikte ise bir yerde takılıyorsun zaten programdaki maddeler sana takıldığın yerde ne yapman gerektiğini söylüyor. Senin durumuna baktığımızda 5 ayda 10 kilo bench artırabilmişsin bu gelişim programın 2. haftasını tamamladığında ulaşman gereken kilo aslında yani gelişim epey kötü. Salonundaki insanların nasıl bir antrenman yaptığını bilmiyorum ancak antrenman şiddeti diye bir şey var. 80 kiloyla 5 tekrar yapıyorlarsa 2-3 yıl için ciddi anlamda kötü ancak tekrar sayısını yüksek tutuyorlarsa gayet normal. Ben 5x5'e ilk başladığımda 3 ay içerisinde benchim 65'i görmüştü ve spora yeni başlamıştım.
 
Peki 3x5 programı yapmam doğru olmaz mı 5x5 ile arasında sadece set farkı ve birkaç hareket eklentisi var.
 
Peki 3x5 programı yapmam doğru olmaz mı 5x5 ile arasında sadece set farkı ve birkaç hareket eklentisi var.
3x5 daha ileri seviye bir program. 5x5'in artık mümkün olmadığı 3-4 hafta üst üste gelişim sağlayamadığın zaman geçilecek bir program. Eğer amacın ağırlıkları artırıp klasik vücutçu programlarına geçmekse 3x5'i direkt unut yok amacın sadece ağırlık artırmaksa 5x5'ten sonra geçilebilecek bir program ancak 5x5'i gittiği yere kadar götürmen lazım. 3-4 hafta boyunca liftlerin artmazsa geçmeyi düşünebilirsin.
 
Bence hiçbir program alınmamalı. Bazısı için yeterli olan program, sizin için fazla veyahut az olabilir. Kendi programınızı kendiniz oluşturun.
Hazır programları çoğu zaman kendinize göre dizayn edebiliyorsunuz. Esnek programlar oluyorlar genelde. Açıklamalar zaten uzun uzun yazıyor ve gerçekten tamamen uyulduğu ve kendi eksiğinize, recovery kapasitenize göre dizayn edildiği zaman çok verimli olan programlar var.

Ağırsağlam Powerlifting Development programı orta ve ileri seviye için muazzam bir program. Tamamen uyduğunuzda ve program açıklamaları eşliğinde kendinize göre dizayn ettiğinizde rpe düşürürken ağırlık artırabilen bir program. Bence başlangıç için de uygun.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı