Ağız kokusu nasıl giderilir?

SyRasX

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 19 yaşında üniversite öğrencisiyim. Küçükken çok fazla grip olduğum için annem bademciğimin çürüdüğünü ama aldırmadıklarını söylerdi. Şu anki yaşantımda dişlerime bakan biriyim ama ağzımdaki kötü kokuya tuzlu sular, ağız gargaraları bile çare olmadı. Dişlerimi fırçaladıktan 5-10 dakika içerisinde bile o ferahlığı, nanemsi hissi hissedemiyorum; hemen kayboluyor. Buna çare bulabilmek için kulak burun boğaz ve diş hekimliğinden randevu almak istiyorum, doktora da gözükmek istiyorum. Sizce doktora gitmeli miyim veya başka bir öneriniz var mı?

Arkadaşlar merhaba. 19 yaşında üniversite öğrencisiyim. Küçükken çok fazla grip olduğum için annem bademciğimin çürüdüğünü ama aldırmadıklarını söylerdi. Şu anki yaşantımda dişlerime bakan biriyim ama ağzımdaki kötü kokuya tuzlu sular, ağız gargaraları bile çare olmadı. Dişlerimi fırçaladıktan 5-10 dakika içerisinde bile o ferahlığı, nanemsi hissi hissedemiyorum; hemen kayboluyor. Buna çare bulabilmek için kulak burun boğaz ve diş hekimliğinden randevu almak istiyorum, doktora da gözükmek istiyorum. Sizce doktora gitmeli miyim veya başka bir öneriniz var mı?

Dil fırçası var onlardan kullanabilirsiniz.

Kesinlikle misvak öneririm bu soruna tam bir ilaç ve dişlerinde beyazlatiyor.

Kokuyu bana tarifler misiniz? Neye benziyor? Başka semptom var mı? Sarılık, gözlerde ikter gibi. Bu.

Kokuyu bir şeyle tasvir edemem illa benzetmek gerekirse bozulmuş çürümüş bir yiyecek gibi kokuyor. Semptom olarak şunları söyleyebilirim kulak zarım delik genelde grip olduğumda boğaz ağrısı ve kulak akıntısı çekiyorum.

Dişlerime bakıyorum demişsiniz fakat kötü koku sebebi diş taşı da olabilir, dikkatli baktınız mı?

Tonsil stones, Bademcik taşları; besin kalıntıları, mukus ve bakteri birikimi gibi nedenlerle bademcikler üzerinde oluşan sert yapılı birikimlerdir.
Dişini iyi fırçalamana rağmen koku hala gitmiyorsa sebebi bunlar olabilir. Telefonla fener açık video çekerek boğazına bakabilirsin, nokta kadar keseciklerde birikiyor bu şeyler

Kokuyu bir şeyle tasvir edemem illa benzetmek gerekirse bozulmuş çürümüş bir yiyecek gibi kokuyor. Semptom olarak şunları söyleyebilirim kulak zarım delik genelde grip olduğumda boğaz ağrısı ve kulak akıntısı çekiyorum.
Fetor hepaticus olabilir. Karaciğer fonksiyon testi yapılması gerekir. Portal hipertansiyon, gastroenteritler de suçlanabilir. Detaylı fizik muayene yapılmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı