Ağız kokusu sorunu

Apex Champion

Decapat
Arkadaşlar günde 2,3 kez dişimi fırçalamama rağmen ağzım kokuyor. Sürekli konuşurken elimle ağzımı kapatarak konuşuyorum. Ne denesem geçmedi artık konuşmamaya karar verdim. Çünkü ağzımla elimi kapatsam bile bazı arkadaşlarımın anladığını farkettim. Artık yani okulda bana taktılar zaten elini açıp konuşsana sen neden elinle ağzını kapatıyorsun falan arkadaşlar bu ağız kokusuna aşırı etkili bir çözüm söylemeniz lazım lütfen artık konuşmayacağım yoksa acil yardım edin nasıl kurtulabilirim bu ağız kokusundan.

Büyük ihtimal dişinde çürük var senin. Diş çürüğü koku yapar çünkü ve istediğin kadar fırçala veya sakız çiğne geçmez. Dişim ağrımıyor deme boşuna. Küçük bir çürük olsa bile zamanla kokmaya başlar. Derhal bir diş hekimine görünmelisin bence.

Arkadaşın dediği gibi küçük bir çürük bile varsa, koku yapabilir. Onun dışında çok bilinmez, ancak dil temizleyicileri de var. Yani dilde biriken artıklar da koku yapabilir. Bir dişçiye gözük ve dil temizleyici al.

2-3 gün çok fazla bir zaman her gün 2 defa dişlerini fırcala okula gitmeden önce yanında güzel kokulu sakız veya şeker kullan işine yarayacaktır.

Arkadaşların dedikleri doğru ama koku sadece çürük diş veya bademcikten kaynaklı olmayabilir mide de oluşan rahatsızlıklar da ağız kokusunu ciddi miktarda arttırabilir. Herhangi bir mide sorununuz varsa bunu da dikkate alın. En önemlisi doktora gidin.

Dostum orahex olması lazım sanırım gargarası yada benzeri ürünler eczaneye bi uğra sor ortalama 15-20TL sabah ve akşam dişlerini fırçaladıktan sonra ağzında gargara yapıp iyice ağzının içinde 2 dakika tuttuktan sonra tükürüyorsun açıkcası ağzın yanıcak ama sonra uyuşucak ağzındaki mikropları vs. Tamamen götürüyor zaten asit gibi 1 hafta falan yetiyor 2. Ve 3. Günde daha az canın yanmaya başlayınca anlarsın zaten düzeldiğini tükürüncede hissediyorsun zaten. Biraz rakı gibi kokusu olabilir ama emin ol iyi geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı