Sözel Ağlamak ve gülmek zıt anlamlı mı?

Evet olmaz da bunun niye var işte? Biri mutsuz olduğunda da gülebilir veya mutlu olduğundan ağlayabilir. Tam olarak nasıl zıtlık kurabiliyorsunuz bunda? Böyle kabul edildi diye her şeyi körü körüne savunmayın. Gülmek ve ağlamanın zıt olması kadar saçma bir şey göremiyorum ben. Düşüncesini belirtiyor diye ''banlar şimdi bir şey demeyelim mod abimize'' tavrı da saçmalıktan ibaret.
Yüzlerce dil konusunda uzmanlaşmış insan bir araya geliyor ve bunları düzenleyebiliyor.
Gülerken mutluluk gözyaşı dökebiliriz. Ağlarken de aynı şekilde gözyaşı dökeriz. İkisinde de gözyaşı dökeriz. Ama zıt durumlarda.
Düşün bir akraban öldü ve ağladın, yeni bir kardeşin doğdu ve mutlu oldu. Bu ikisi zıt değilde nedir.

Sana ne benim tavrımdan? Sana mı dokundu? Modların çoğu kendi tavrına ters olunca uyarı atıyor. O yüzden dedim.

Ben de aynısını sana soruyorum fakat anlatamadım derdimi 😗. Bence 15 yaşında olan sensin, klavye başında bu kadar kuduran biri olgunluğa çok uzaktır henüz...

Bak burada kardeşim düzgünce yazmış. Beklemek kelimesi gitmek ve gelmenin arasında yer alan bir kelime mesela. Yani gitmek, gelmek ve beklemeyi aynı kümeye koyabiliriz fakat sadece 2 tanesini birbirine zıt ilan edebiliriz doğal olarak. Ağlamak ve gülmek muhabbeti için de aynı şey geçerli sanırım. Ağlamak var gülmek var, şaşırmak var, kızmak var fakat ağlamak ve gülmek birbirine zıt kabul edilmiş ve diğerleri boşta. Bu arada kimlere moderatör demişiz biz ya...
😫😫 Çok üzüldüm ve utandım. Lütfen benle dalga geçme abi.

Boşta kalan bir kelime var, beklemek. Beklerken gitmezsin de gelmezsin de. Ayrıca beklemenin zıddı yoktur. Mantığı yanlış kurduğun için anlayamıyorsun.

Beyler, siz ufaktan Türkçeyi tekrar bir gözden geçirin. Neden her sözcükte bir zıt veya eş anlam arama ihtiyacına giriyorsunuz? Türkçede böyle bir kural mı var? Her sözcüğün mutlaka eş ve zıt anlamı vardır diye bir şey mi var? Şu sözcük boşta kalıyor bu sözcüğün karşılığı yok, falan diyorsunuz. Neden böyle bir şartlandırma yapıyorsunuz anlamış değilim.

ez ogul.jpg

Beyler, siz ufaktan Türkçeyi tekrar bir gözden geçirin. Neden her sözcükte bir zıt veya eş anlam arama ihtiyacına giriyorsunuz? Türkçede böyle bir kural mı var? Her sözcüğün mutlaka eş ve zıt anlamı vardır diye bir şey mi var? Şu sözcük boşta kalıyor bu sözcüğün karşılığı yok, falan diyorsunuz. Neden böyle bir şartlandırma yapıyorsunuz anlamış değilim.

Eki Görüntüle 1949724

Ben de seninle aynı şeyi söylüyorum işte. Her kelimeye zıt arayanlara her kelimenin zıddı yoktur dedim, hatta buna da "beklememek" diye örnek verdim. Sen de bana benim söylediklerimin aynısı olarak "Her kelimenin zıddı yoktur." deyip sonra da Türkçeyi gözden geçir diyorsun. Okuduğunu anlama diye bir şey yok sanırım. Her sene neden 40 soruluk Türkçe testinde ortalama net 20'nin altında oluyor iyi anlıyorum artık.

Evet bu ülkede her şey doğru olduğu için kesinlikle bu durum hakkında verilen kararı mutlak doğru kabul etmeliyiz 😭
Duygularda zıtlık olacağını düşünen arkadaşın hatrına ilkokula tekrar başlıyorum ben. 4 seneye tartışırız yine.

Evet bu ülkede her şey doğru olduğu için kesinlikle bu durum hakkında verilen kararı mutlak doğru kabul etmeliyiz 😭
Duygularda zıtlık olacağını düşünen arkadaşın hatrına ilkokula tekrar başlıyorum ben. 4 seneye tartışırız yine.
Adamlar işin uzmanı okulu okumuşlar araştırma yapmışlar. Yüzlerce kitap okumuşlar.Senin Google girip baktığın bilgilerle dönmüyor hayat.
Hayata sıfırdan başlatalım seni,ailede öğretilen kavramlarda eksik.

Resmi kurumlarda dil bilimci profesörler tarafından doğru kabul edilen bilgiyi doğru kabul etmeyip bir de başkasına "Körü körüne savunuyorsun." diyor :D Sözün bittiği yer.

Esen olsun, TYT Türkçe çözüyordum, bir sorunun yanlış olduğunu düşündüm ve sizin de fikrinizi almak istedim.

Eki Görüntüle 1949624 Bu sorunun cevabı B şıkkı yani II fakat ağlamanın tersinin gülmek olması saçma geldi. İnternette de böyle yazıyor...

Eki Görüntüle 1949628 Fakat bana yine de mantıklı gelmedi.

Ya aşağısı vardır ya da yukarısı, bir şey ya geliyordur ya da gidiyordur, akıllı olmak ve olmamak zaten kelimenin olumlu veya olumsuzu. Güzelin tersi zaten çirkin. Ama gülmek bir duygu durum olduğu için gülmek ve ağlamak dışında da seçenekler vardır, birisi gülmüyorsa illa ağladığı anlamına gelmez değil mi?

Bunun mantığı hakkında tartışabiliriz...
Doğru bilgi. Ağlamak ve gülmek zıt anlamlıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı