Ağrısız El Çatlağı

BigSmoke

Kilopat
Katılım
12 Mart 2015
Mesajlar
2.989
Çözümler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selamlar herkese. Sağ elim yumruk atıp çatlattığımdan dolayı kırık olduğu için bu konuyu tek elimle açıyorum :D

Cumartesi akşamı bazı sebeplerden sinirime hakim olamayıp duvara yumruk attım ve sağ yüzük parmağımın bileğe bağlanan kısmının çatladığını öğrendim. Yumruktan yarım saat sonra hastaneye gittim ve röntgen sonucundan öğrendik. Elimden dirseğime kadar yarım alçı yapıldı fakat garip olan şu ki yumruk attığımdan bu yana elimde, bileğimde hareket etmedikçe ve zorlamadıkça hiçbir ağrı sızı yok. Genel bir yargımız vardır kırık çatlak olduğu zaman ağrıdan durulmaz. Benim hiç ağrım olmamasına rağmen 2 hafta kalacak bir alçı yapıldı ve günlük hiçbir aktiviteyi yapamayacak haldeyim. Oysa parmaklarımı kullanabileceğim alçı olmasa.

Onlar doktor, bu işin okulunu okumuş insanlar fakat bir yanılma olabilir mi, en nihayetinde onlar da insan. Fikirlerinize göre bir randevu alıp başka bir doktora daha danışacağım.

Benim röntgenim değil, gösterme amaçlı örnek:

aa.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"...kırık olsa duramazsın" şeklinde bir tabir vardır. Çatlak ve kırık başka şeyler. Kırık olunca jöle gibi oluyor o organ. Çatlak olduğunda bütünlük tamamen kayıp olmuyor. İyileşir bir süre sonra. Daha kötü olmamasına dikkat edin yeter. Geçmiş olsun.
 
Çok teşekkürler sağ olun. Ağrı bile olmamasına rağmen çatlak olduğunu söyleyip alçılamaları garip geldi yalnızca.
 
Geçmiş olsun öncelikle. Çatlak oluşmasınında dereceleri vardır. Size 2 haftalık alçı tedavisi verdiklerine göre minimum derecedeki çatlak gibi duruyor.

Yaklaşık 7-8 sene öncesinde ayak bileğimde çatlak oluşmuştu. 3 aydan fazla dizime kadar alçı tedavisi uygulandı.

Bence fazla zorlamayın. Kemiğin kaynaşması oldukça zordur. Emin değilseniz tabii ki başka doktorlara gözükebilirsiniz zira burdan yazarken sadece birer forum üyesiyiz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı