Çözüldü AGS nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bence host olmanız daha iyi. Evet, ülke ülke gezersiniz de net bir sosyal hayatınız olmaz. Çok da önemli olduğunu açıkçası düşünmüyorum. Öğretmen olacaksanız da yok AGS, yok şu sınavı derken uğraşacaksınız. Atanacağınızın da bir garantisi yok. Hostluğun hem maaşı iyi hem de gezmiş olacaksınız. Ben olsam host olurdum.
AGS nedir? Hem öğretmenlik okuyorsun KPSS giriyorsun tamam da. Hem de okuduğun bölümün eğitimini mi alacaksın formasyon gibi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Öğretmen adayları için yeni sınav türü denebilir, buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Çözüm
7. ÖABT yerine YDS’ye girecek branşlar hangileridir?

Amanca, Arapça, Çince, Fransızca, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Rusça ve İngilizce öğretmenliği adaylıkları için ise AGS ve Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS veya e-YDS) esas alınacak. Buna göre, AGS puanının yüzde 50'si ile YDS puanının yüzde 50'sinin toplanmasıyla adayların MEB-AGS puanı hesaplanacak.

Bu kapsamda yabancı dil alanında puan hesaplaması yapılırken adayların aynı yıl ve AGS'den önce girdikleri YDS veya e-YDS puanlarından en yüksek olan sınav notu kullanılacak.

Evet, ÖABT yerine YDS ya da e-YDS'ye gireceksiniz. Hangi öğretmenlik için uğraşıyorsanız, o dilden gireceksiniz ve 2025 YDS'den itibaren alınan puanlar geçerli olacak. Şu anki haliyle böyle, ilerleyen zamanlarda değişiklik olursa bilemem. Garantisini verebilmem mümkün değil değişiklik olmayacağının.

Evet, ÖABT yerine YDS ya da e-YDS'ye gireceksiniz. Hangi öğretmenlik için uğraşıyorsanız, o dilden gireceksiniz ve 2025 YDS'den itibaren alınan puanlar geçerli olacak. Şu anki haliyle böyle, ilerleyen zamanlarda değişiklik olursa bilemem. Garantisini verebilmem mümkün değil değişiklik olmayacağının.
Teşekkür ederim hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı