Ağustos 2023'te süresi dolan pasaport ile iPhone IMEI kaydı yapılır mı?

4 ay değil, 1 yıl.
O dediğinizi covid zamanında geçici olarak getirdiler insanlar hak kaybı yaşamasın diye. Covid öncesi süreye bakarsanız hak düşürücü sürenin 120 gün olduğunu görürsünüz. Madem çok bilgilisiniz buraya sorma gereği duymasaydınız o zaman. Deneyin ve sonucunu görün.

@T.t Bilgili olduğum konu, son 1 yıl içerisinde yurtdışından-yurtiçine giriş yapılmış olması. Polemik için açmadım konuyu.

O dediğinizi covid zamanında geçici olarak getirdiler insanlar hak kaybı yaşamasın diye. Covid öncesi süreye bakarsanız hak düşürücü sürenin 120 gün olduğunu görürsünüz. Madem çok bilgilisiniz buraya sorma gereği duymasaydınız o zaman. Deneyin ve sonucunu görün.
Lütfen spekülasyon yapmayın. 120 günlük süre, telefon geldikten sonrası için. Sorduğum şey, Ağustos 2023'te sona eren pasaportla imei kaydı yapılır mı.

İlk mesajıma edit yapmak istedim ama yapamadım.
Edit: - Cihaz Türkiye'ye henüz gelmedi
- BTK der ki: "hizmet almaya devam edebilmek için kayıt işleminizi yurda giriş tarihinizden itibaren 365 gün içerisinde gerçekleştirebilirsiniz." Dolayısıyla yurda giriş tarihimin dolmasına yaklaşık 2 ay var.
Süresi dolmuş pasaportla imei kaydı yapabilir miyim, bunu soruyorum sadece.

2. ve Son Edit: - 120 BTK'yı aradım ve gelen cevap: "Yurda giriş yaptığınız pasaport hangisi ise onun bilgilerini yazmanız gerekiyor." Cevap veren arkadaşların üstün nezaketi(!) ve doğru bilgi içeren(!) cevapları için teşekkürler. Yetkili moderatör arkadaşlar konuyu kapatabilirler. Moderatör arkadaşlarımıza şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-11-30-01-39-05-446_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2023-11-30-01-39-05-446_com.android.chrome-edit.jpg
    135 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Herkese merhaba, iyi geceler dilerim, iyi Sosyaller dilerim.

Yurt dışından iPhone getirteceğim ama IMEI kaydıyla ilgili bir sorunum var. Yurda giriş tarihim 29 Ocak 2023, bunda bir sorun yok ama pasaportumun geçerliliği ağustos 2023'ta sona erdi. Aynı zamanda "Yurda giriş yaptığınız" belge numarasını giriniz diye yazıyor. Pasaportu yenilemem gerekir mi bilmiyorum. Telefon henüz gelmedi. Elimde kayıt edilmemiş bir IMEI olmadığı için deneme de yapamadım.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Tekrar iyi geceler dilerim.

Eki Görüntüle 2035898

Çünkü bu şekilde dolandırıcılık ihtimali 0.
Ağustos 2023'te süresi dolan pasaport ile iPhone IMEI kaydı yapılır mı? Bilginiz var mı?
Hocam merhabalar, Süresi dolan pasaporta kayıt yaptırabildiniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı