Selamlar
(Öncelikle bu rehberi okurken dinlemeniz için güzelim bir müzik bırakıyorum buraya.)
Bu rehberde 1500, 2000 ve 2500 TL'lik birkaç tane sistem tavsiyesi vereceğim. Uzun zamandır sistem toplamadığım için biraz unutmuş olabilirim eğer beğenmediğiniz bir yeri varsa belirtmekten çekinmeyin lütfen.
Bu arada 3000 TL'ye kadar olan sistemlerde SSD kullandım çünkü onsuz sistem olmazzz! Aldıktan bir süre sonra HDD eklenebileceğini düşünüyorum. 120 GB az değil bence. 11 yıldır 120GB depolama kullanıyorum
1500 TL'lik Sistem:
Bu sistem hakkında konuşmam gerekiyor ama üzülüyorum çünkü bir yıl önce 1500 TL'ye G4560+RX 460+8GB RAM içeren sistemler toplayabiliyordum
Her neyse, bana kalırsa 1500 TL bütçeniz varsa bir sistem almak yerine 2000 TL'ye yükseltmeye çalışın bütçenizi. Eğer 1500 TL'yi aşamıyor ve ikinci el bir sistem de almak istemiyorsanız o zaman bu sisteme bakabilirsiniz.
Sistemdeki PSU pek kaliteli değil yine de ileride ekran kartıyla beraber PSU'yu da değiştireceğiniz zamana kadar idare edecektir. Sistem az güç tükettiği için de yeterli gelecektir.
Performansı hakkında konuşmak gerekirse bu bilgisayarı 720p çözünürlükte bir monitör ile kullanmanızı tavsiye ediyorum. GT 710 ile CS:GO, LoL, Dota 2, Rocket League gibi yani E-Spor olarak adlandırılan oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.
1500 TL'ye ben bu kadar çıkarabiliyorum maalesef
2000 TL'lik Sistemler:
Bu bütçede verebileceğim üç tane tavsiye olacak.
Intel tabanlı sistem:
G5400+GT 1030, 1080p çözünürlükte giriş seviyesi sayılabilecek performans verecektir. PSU'nun sertikifası olmasa da bir sıkıntı çıkarmayacaktır. GTX 1050 TI'a kadar kullanılabilir. İleride bu sisteme 8GB daha RAM takarak 12GB RAM elde edebilirsiniz.
AMD tabanlı sistem:
Intel tabanlı sistemden farkı, daha iyi bir kasa, sertifikalı bir PSU ve M.2 SSD'sinin olması. İleride Ryzen'a geçileceği için MHz'i yüksek tutmakta fayda var. Yukarıdaki sistemde de söylediğim gibi ileride 8GB RAM ekleyerek 12GB RAM'e yükseltebilirsiniz.
APU sistem:
Bu sistemi yakın bir zamanda ekran kartı almayı düşünüyorsanız önerebilirim. GTX 1060'a kadar yolu olan bir sistem.
2500 TL'lik Sistemler:
Bu bütçede dört tane tavsiyem var.
AMD tabanlı sistem:
Sistem gayet güzel ve performanslı yalnız bütçe 2500 TL oldu hala B350 serisi bir anakart koyamıyorum ve bu yüzden deliriyorum
Intel tabanlı sistem:
Ryzen sistem:
Bu sistem üsttekilere göre daha performanslı fakat RAM 4GB. Bu sistemi aldıktan sonra yakın zamanda 8GB RAM takviyesi yaparsanız tadından yenmez. Koyup koymamakta kararsız kaldığım tek sistem bu oldu
APU sistem:
Ekran kartı alana kadar işinizi görebilecek VEGA 11 bulunduruyor. Dual kit RAM olsa daha performanslı olabilirdi fakat iki RAM slotunu da doldurmak istemedim. 4 RAM slotlu bir anakart seçsem de bütçeyi aşıyor.
3000 TL'lik Sistemler:
3000 TL'ye de bu ikisi çıktı sadece
Intel tabanlı sistem:
AMD tabanlı sistem:
Benden bu kadar
En başta da belirttiğim gibi uzun zamandır aktif olmadığım için çoğu şeyi unuttum ve yeni çıkan şeylerden de habersizim. Bu yüzden yapacağınız eleştiriler benim için önemli.