Ah şu bakkallar...

Raşit Gönenç

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2012
Mesajlar
2.368
Makaleler
113
Çözümler
1
Yer
Bucak-Burdur
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Online İngilizce Öğretmeni
Selamlar herkese. Bu gün yaşadığım olayları anlatacağım. İnanın kendimi gülmemek için zor tuttum. ;) İlk olarak burada bulunan "pek bakkal amca'ya benzemiyor be!" dediğim bir bakkala uğradım. HD 7750'nin fiyatını sordum. Elimizde yok dediler. Daha sonra bana HD 6850 önerdiler. Sistem güç kaynağımı sordular. 420W diye söyleyince... Hoop direk atladı " olmaz! En az 600W olması lazım! " Tabi benimde elim armut toplamıyor. Ağzımı topluyor yoksa güleceğim. Neyse dedim bir şey söylemedim. Çıktım ardından başka bir bakkala, ama ne bakkal! Aynı soruyu sordum. O da farklı bir kart önermek istedi. Daha sonra sıkıntımı sordu ; Neden o kartı istiyorsun ? diye. Ben de bütçe olarak ona göre kendimi ayarladım, hem de yeni nesil bir kart almış olurum dedim. Güç kaynağımın diğer güçlü kartlara yetmeyeceğini söyledim. Gülmeye başladı. Dedi ki : " İşlemci çok iyi ya! Böyle bir sorunun olmaz. Al sen istediğin kartı tak güç önemli değil!" Burada beni bıraksalar yere atacağım kendimi... Dedim ki: "Ekran kartlarının sistemle uyumlu olmasından ziyade, sistemin güç kaynağının ekran kartının gereksinimine göre olması gereklidir." dedim. İnanmadı. Kanıt olarak AMD'nin sitesine girmeyi, oradan güç değerlerini göstermeyi teklif ettim. (Bir elim bilgisayarı işaret ediyor!) Kanıtlayacağımı anladı, üste çıkmaya çalıştı olay şu. "Kartı getirelim, takalım, çalışmazsa kart benden!" (Bir elim hala bilgisayarı işaret etmekte!) Gel abi göstereyim.. Dedikçe sinir oluyor ve sürekli şunları söylüyor : "Abim ben 10 yıldır bu sektördeyim. Öyle sağdan soldan duyduğun laflarla, milyonda bir kişinin söylediği sözlerle ilerlemek olmaz. Israr edeceksen buyur kapı orada" Sistemleri öğrendiğim kişi olarak Recep Baltaş'ı gösterdim. Tabi isimle değil. Mesleği ile.

Sonuç mu ?" Peki abi sen kafanı mağaradan çıkardığında ben tekrar gelirim. ;) " dedim ve eve geldim.

Bakkallar da olmasa kimle eğleneceğiz biz ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bazen canım sıkılınca adamlara hiçbir şey bilmiyormuş gibi sistem toplatıyorum ve sonra sizin fiyatlarınız çok pahalı deyip dükkandan çıkıyorum :D Ben bilgisayarcı olsaydım emin olun böyle kazıklama çabasında olup yanlış bilgiler vermezdim.
 
"Kartı getirelim, takalım, çalışmazsa kart benden!"

Önemli olan bilgisayarın açılması değil deseydin ya :) Önemli olan, oyunda ayarları sonuna kadar çekince sistemin kapanıp kapanmayacağı.
 
Bir iki sene önce evin yakınında bakkal vardı bir tane. Hep iyi niyetli davranıyordu ama işler kötü gitmiş olsa gerek ki adam kepenkleri indirdi
 
Önemli olan bilgisayarın açılması değil deseydin ya :) Önemli olan, oyunda ayarları sonuna kadar çekince sistemin kapanıp kapanmayacağı.

Sözümü dinlemiyor ki abi :) Ben a desem o alfabeyi sayıyor. Ben de fazla uzatmadım. :)
 
İşin kötüsü bizim buradaki herkes çok bela insanlar :D

Ben adama kafanı mağaradan çıkarınca gelirim desem koyama sokar beni yeminle :D
İşlemcin güzel istediğin kartı tak bölümüne koptum ama ya :D

Bizim bakkala şükrettim. Adam en azından yalan konuşmaz asla , neyse onu söyler . Tek eksiği hala VatanComputer durarken Exa.com'dan daha pahalıya alışveriş yapması .
 
DDR2 destekli anakart GDDR5 ekran kartı takılmıyor diyen bilgisayarcılar.
Format atmayı bilmeyen bilgisayar öğretmenleri gördüm.

Bizim okulda bir bilgisayar öğretmeni var :D Sınıflardaki notebooklarda 4GB RAM var. 32 bit işletim sistemi yüklü :D Kadın Google'a yazacağını yazıp tıklamak yerine sağ tuşa basıp aç diyor. Kopuyorum ya :D Geçen notebook arıza yaptı. Sorun da kolaydı hani. Atlasam 10 saniyede yapacaktım. Geldi öğretmen. 20 dakika uğraştı. Ders kaynıyor diye sesimi çıkarmadım. Tam gidecekken, öğretmen bilgisayarı dolaba koyarken dedim öğretmene. Dediğim gibi de oldu. 10 saniyede yaptım.

Sorun: Notebook fişe takılı değildi.
 
Hahahaha :D :D :D Kopartıyorsun beni Mert :D

Eskiden de dershan hocamız leptop'a VGA kablosunu takıyordu çalışmıyordu :D Ben takıyordum çalışıyordu.
Ben de bilmiyordum ne yaptığımı ama şaka maka hep çalışıyordu ben takınca .
 
Yok yok daha komikleri de var. Öğretmen projeksiyonun VGA kablosunu notebooka takıyordu ancak çalışmıyordu. Ufaktan bakmıştım. Hata yoktu. Öğretmen biraz uğraştıktan sonra beni çağırdı. Notebook'a dokunduğum gibi görüntü geldi. Sadece Touchpad'e dokunmuştum. Öğretmen ve arkadaşlar bana tip tip bakıyor. Ben de vallahi bir şey yapmadım gibi duruyordum :D Çok oluyor öyle. Komşu, akrabalar beni çağırıyor. Çözüm sıralamam:

1- Göz kontrolü. Takılı olmayan kablo var mı bak.
2- Sorunlu parçanın giriş-çıkışlarını üfle. Sorunların yarısını böyle düzelttim.
3- Kabloları veya kartı çıkart tak. Olmaz ise başka PC'de dene.
4- Onda da çalışmıyorsa parçaları çöpe at, yenisini aldır. Diğerlerinde çalışıyorsa anakartı parçala.
5- Kasayı camdan çöp konteynerine salla.

Genellikle 1. ya da 2. adımda sorun çözülüyor.

Yani anlayacağın, bazı şeyleri yanlışlıkla doğru yapıyoruz :D
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı