Ah şu bakkallar...

Bilgisayar bilgisi olması insanın gerçekten harika, mesela benim foruma ilk üye olduğum zamanki mesajlarıma göz atın kopacaksınız. Burada öğrendim bir çok şey, gerekli yerlerde lazım oluyor.

Memleketteki arkadaşım Türkiye'de yanıma geldi. O teknolojik şeylerden anlıyordu, daha doğrusu biz öyle sanıyorduk, o bizden büyüktü ve bütün çocuklar onun anladığını sanıyorduk. Telefonum bozulsun falan hep o yapıyordu. Burada bize misafir olarak geldi ve dedi ki bilgisayarın güzel mi dedim evet. Onun da laptopu var. Bilgisayarları yarıştırmak için baktığı ilk şey HDD'nin kapasitesiydi. Çok güldüm, sende 500'lük mü var bende 1000'lik var diyor. ;) Bilgisayarımız özelliklerini öğrenecek bana diyor bilgisayarının markası ne Google'dan yazalım özelliklerinde bakalım. ;)
 
Evet gerçekten insanın teknoloji bilgisi olması çok yararlı. Özellikle sakata gelmemesi açısından, bir de birazcık hava bakımından iyi oluyor :) Ah bir de ben teknolojiyi takip ediyorum diyen manavlar olmasa ;)
 
Herkesin merakı farklı şeyedir. Bazıları arabaya merak sarar, bazıları telefona falan. Ancak buradaki herkes aynı zekada. Düşünsenize hepimizin zevkimiz ve ortak yönümüz aynı. ;)
 
Bugün canım sıkıldı bir bakkala gittim. Adama HDMI girişli monitör istiyorum dedim, listeyi açtı bakmaya başladı ve Samsung S23B350H denk geldi. Bana monitörün HDMI girişi olmadığını baktığı sitede gözükmediğini söyledi ben de hemen dükkandan çıkıp gülmeye başladım :D
 
Bizim okulda bir bilgisayar öğretmeni var :D Sınıflardaki notebooklarda 4GB RAM var. 32 bit işletim sistemi yüklü :D Kadın Google'a yazacağını yazıp tıklamak yerine sağ tuşa basıp aç diyor. Kopuyorum ya :D Geçen notebook arıza yaptı. Sorun da kolaydı hani. Atlasam 10 saniyede yapacaktım. Geldi öğretmen. 20 dakika uğraştı. Ders kaynıyor diye sesimi çıkarmadım. Tam gidecekken, öğretmen bilgisayarı dolaba koyarken dedim öğretmene. Dediğim gibi de oldu. 10 saniyede yaptım.

Sorun: Notebook fişe takılı değildi.

Süper!! :)
 
Bugün canım sıkıldı bir bakkala gittim. Adama HDMI girişli monitör istiyorum dedim, listeyi açtı bakmaya başladı ve Samsung S23B350H denk geldi. Bana monitörün HDMI girişi olmadığını baktığı sitede gözükmediğini söyledi ben de hemen dükkandan çıkıp gülmeye başladım :D

Gözü körmüş herhalde ;)
 
Bir de bu bakkallar öyle geniş ürün yelpazesine sahip ki(!) VGA to Component kablo, USB to Jack gibi kabloları bulamadım 10-15 dükkanda. En sonunda bir elektronikçi de buldum o da bozuk çıktı. :)
 
Gerçekten neyin ne olduğundan haberleri yok. Geçen aylarda burada HDMI to VGA kablosu arıyordum. Bütün dükkanları dolaştım. Hepsine de HDMI to VGA kablosu var mı ? diye soruyorum. Aldığım ilk cevap hep "Ney?!" oluyor. Haberleri yok daha ne olduğundan. Onlara anlatmaya çalışıyorum ;)
 
Ortaokuldayken bilgisayar hocamız vardı. Yedek HDD'ye Windows kurmak için farklı HDD'dekini kopyala yapıştır yaptı ve 2 dakika sonra hata verdi PC. Neden diye düşünürken ben dedim ki hocam onu tamamen kopyalasanız da çalışmaz. Neden dedi, dedim boot ederek kurmanız lazım yoksa direk kopyala yapıştır olmaz dedim. Bunun da sebebi şu diske OS kurarken boot ederek kurmanız lazım yoksa boot kodunu yazdırmadığı için normal müzik arşivinden farkı olmaz. Sonuçta dijital ortamda resim, ses, yazı aynı şeye, Byte'a tekabül eder. 1 byte da 8 bittir. Ekstra bilgi vereyim. Her türlü yazılımın sırrı işlemcilerde gizli. Atıyorum pentium 4'te 01010101 ekrana 5 yazıyorsa i7'de 8 yazar.
 
Bir gün bir bakkala gittik. Tabi bakkal büyük vermicem adını şimdi. Laptop alıyordu kuzenim kendine. Bi eleman geldi yardımcı olmaya ve söyledik bizim ne aradığımızı. Adam da teker teker gezdirmeye başladı bizi. Bi HP modelini baya bi fena anlattı. İşlemci galiba ikinci jenerasyon i7 idi ama tam hatırlamıyorum şimdi. RAM değerleri de iyi. Ekran kartına geldiğinde Nvidia 510 1 GB dedi, oyunları harika oynanır dedi. Bende Mario'yu oynasın anca dedim ve kartın giriş kartı olduğunu falan söyledim, adam kaldı öyle zaten. Sonra bi kitapçık getirdi benim kendim sevmem için. Ah şu bakkallar ya.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı