AHCI BIOS Not Installed hatası

Warlord_x7

Megapat
Bilgisayarı açınca bazen BIOS'tan ses çıkmıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Bazen de böyle bir şey olmuyor.
PC açılınca da AHCI BIOS Not Installed diye hata veriyor ve PC açılmıyor. Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar sistemim bu şekilde:

• 4 GB Kingston 1066 MHZ RAM
  • İntel Core i7 930 2.80 GHZ İşlemci
  • Foxconn Flaming Blade GTI Anakart
  • ATI RADEON HD 6870 Ekran Kartı
  • 19 inç LG Monitör
  • Aerocool strike 500 Watt

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabın için teşekkür ederim Recep abi fakat ben PC'yi açamıyorum ki. Yani PC'ye giremiyorum ki bu programı indirip kurup güncelleyeyim :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine BIOS'u güncelleyebilirsin bir Flash bellek yardımıyla.

USB Bellek ile BIOS Güncellemek için HP USB Disk Storage Format Tool v2.2.3 ve DOS dosyalarını indir:

HP USB Disk Storage Format Tool v2.2.3 | Technopat

USB belleği tak.

Quick Format'ı işratle. Dosya biçimini FAT32 seç ve Create a DOS startup disk diyerek DOS dosyalarının bulduğu konumu seç (Az önce indirmiş ve klasöre çıkartmış olduğunu düşündüğüm Windows 98 Boot dosyaları).

Start diyerek işlemi başlat. Bitince indirmiş olduğun BIOS dosyalarını belleğe kopyala. Bilgisayarı USB ile boot et ve komut satırı gelince Autoexec.bat komutunu ver ;)

recep abi bios çöktü nasıl kurtarcam pc restart yapıyor anakartım hm55 bios bulamıyorum ama biosun arayüzü amı

anakartın cdsinde biosla ilgili bunlar var

Dosya Ekleri

• IMG_20190112_1622181.jpg
    IMG_20190112_1622181.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı